Ajuntament de Santa Bàrbara
identitat planera
Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres

Col·lecció d'Història Natural Josep Antoni Valls

:: Mostres exposades
:: Com trobar-nos
 

L'any 1984, l'Ajuntament de Santa Bàrbara va acceptar la donació d'una petita col·lecció de minerals i fòssils que Josep Antoni Valls i Simó, fill de la localitat i membre de l'Institut Català de Mineralogia, Gemologia i Paleontologia, va oferir al poble per ser exhibida i servir de base per a la constitució d'un futur museu municipal d'Història Natural.

Aquesta mostra es va anar ampliant i, posteriorment, el 10 de juliol de 1994 es va inagurar una Sala d'Exposicions Permanent d'Història Natural al Centre Cultural de Santa Bàrbara, com a resultat d'aquesta bona entesa i col·laboració. En el marc d'aquesta mateixa voluntat col·laboradora el Museu del Montsià, com a centre museístic comarcal, participa des de l'inici en la gestió de la sala.
El fons de la col·lecció, dipositada a Santa Bàrbara per Josep Antoni Valls, conté 3.200 peces procedeixen de 50 països dels cinc continents, i corresponen a peces d'un incalculable valor.

La Col·lecció d'Història Natural de Santa Bàrbara, pretén donar una ullada a la vida, des de les teories científiques de la formació de l'univers fins l'aparició dels primers éssers vertebrats, passant per un resum coherent i documentat, per part del fundador, de les diferents etapes geològiques del nostre planeta. Aquestes etapes estan completades amb una important col·lecció de fòssils i minerals, així com d'altres espècies que, Josep Antoni Valls, va anar adquirint i mostrant a tots els visitants. També en aquesta col·lecció, es presenta una important mostra del patrimoni natural del nostre poble, Santa Bàrbara, i de gran part de les Terres de l'Ebre, tant de les zones muntanyoses dels ports, com del mar Mediterrani, el riu Ebre o les zones més planeres.És, probablement, una de les principals col·leccions d'aquesta tipologia de totes les Terres de l'Ebre i, d'altra banda, és més que recomanable la seva visita.

Des del maig del 2011 aquesta col·lecció es troba ubicada al Museu de la Vida a la Plana, en el qual s'ha creat un espai diferenciat i propi per poder mostrar a tots els visitants la col·lecció que porta per nom Col·lecció d'Història Natural Josep Antoni Valls, donant-li dignitat i un lloc fix on poder-la exposar. Paral·lelament es continua treballant en la classificació, ordenació, neteja, manteniment i catalogació de les peces de la col·lecció.

Agendala Plana RàdioBibliotecaPunt TICInstal·laciones esportivesLlar d'infantsPIJ planerCentre d'interpretacióDeixalleriaOlivetaGaleria d'imatges

la imatge del mes

Imatge del mes

Ajuntament de Santa Bàrbara - Plaça Cid i Cid, 1 - 43570 Santa Bàrbara (el Montsià) - Tel. 977 71 70 00 - Fax 977 71 92 85 - correu electrònic

informació general - avís legal i privacitat