PARELLES LINGÜÍSTIQUES A SANTA BÀRBARA
1116
post-template-default,single,single-post,postid-1116,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

PARELLES LINGÜÍSTIQUES A SANTA BÀRBARA

PARELLES LINGÜÍSTIQUES A SANTA BÀRBARA

El servei de formació d’adults de l’Ajuntament de Santa Bàrbara juntament amb el Consorci de Normalització Lingüística ha posat en marxa parelles lingüístiques. El Voluntariat per la Llengua és un programa per a practicar el català a través de la conversa, basat en la creació de parelles formades per un voluntari catalanoparlant i un aprenent que vol adquirir fluïdesa.

Es va fer una reunió prèvia de coordinació entre les responsables del servei a l’Ajuntament de Santa Bàrbara i del Consorci de Normalització Lingüística amb les persones voluntàries, pel tal de posar-ho en marxa.

En el cas de la nostra localitat s’inicia amb alumnes de l’Institut les Planes, per afavorir la connexió per a les dos parts, d’aquesta manera els és més fàcil escollir la temàtica per a parlar, ja que les inquietuds i la vida quotidiana d’ambdues parts són similars. Es trobaran una vegada a la setmana a l’Edifici Municipal de Serveis Socials.

La regidora d’Ensenyament, Laia Pla, espera que l’adhesió al programa sigui el punt de partida de noves parelles lingüístiques i que properament es vagi ampliant, també comenta la importància que té l’aprenentatge de la llengua vehicular a la nostra societat, per això mateix encoratja tant a les persones no catalanoparlants com a les persones que tinguin disponibilitat i voluntarietat a adherir-se al programa. I agraeix l’interès de les persones voluntàries de la nostra localitat.

Santa Bàrbara, 16 de febrer de 2016

Regidoria d’Ensenyament