L’AJUNTAMENT DE SANTA BÀRBARA OBRE LA SEU ELECTRÒNICA DE GOVERN OBERT I TRANSPARÈNCIA
1096
post-template-default,single,single-post,postid-1096,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

L’AJUNTAMENT DE SANTA BÀRBARA OBRE LA SEU ELECTRÒNICA DE GOVERN OBERT I TRANSPARÈNCIA

L’AJUNTAMENT DE SANTA BÀRBARA OBRE LA SEU ELECTRÒNICA DE GOVERN OBERT I TRANSPARÈNCIA

La pàgina web de l’Ajuntament de Santa Bàrbara obre a la ciutadania i usuaris en general la seu electrònica de govern obert i transparència, tal com marca la Llei 19/2014 del 29 de desembre. Tot i que l’Ajuntament de Santa Bàrbara ja fa anys que ofereix la possibilitat de poder tramitar gestions en línia, ara cal readaptar i implementar un nou model de seu electrònica. La sortida a la llum de la mala gestió d’algunes administracions públiques ha forçat el replantejament de les normatives vigents i han accelerat la modificació de les lleis que regulen aquests serveis.

La Llei 19/2014 del 29 de desembre, sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern, neix de la necessitat d’establir un sistema de relació entre les persones i l’administració pública que es basi en una millora del coneixement de l’activitat pública, la incentivació de participació ciutadana o una millora en la qualitat de la informació pública i la gestió administrativa. La llei té com a objectiu facilitar als ciutadans el coneixement del funcionament de les administracions públiques, i el control i transparència en el destí dels diners públics.

Per tal de garantir aquest principi de qualitat en l’actuació de l’administració pública catalana i de les entitats vinculades o prestadores de serveis públics és necessari demanar que l’actuació de les administracions sigui clara i transparent, i que en tot moment es garanteixi el dret d’accés a la informació al ciutadà.

El servei de transparència del Consorci AOC ofereix diferents recursos per donar compliment amb les obligacions de la Llei 19/2014, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, fruit de la col·laboració amb la Generalitat, mitjançant el Departament de Governació i Relacions Institucionals i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, les Diputacions, el Consorci AOC, el Consorci Localret, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i el Col·legi de Secretaris i Interventors de Catalunya.

La llei de transparència és un dret del ciutadà i una obligació de l’administració, per tant, la implementació de la seu del govern obert i transparència és una tasca prioritària per a l’Ajuntament de Santa Bàrbara i hi està abocant tots els recursos necessaris per posar en funcionament al 100% la seu i tots els seus continguts.

Santa Bàrbara, 19 de febrer de 2016

Alcaldia