VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2016
1062
post-template-default,single,single-post,postid-1062,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2016

VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2016

El dia 30 de març va tenir lloc la reunió del jurat del XXV premi literari Vila de Santa Bàrbara per debatre i decidir sobre quines obres eren les millors en la categoria de narrativa, ja que, aquest any, des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara els premis que es van convocar va ser el premi de narrativa.

En aquesta edició, el total d’obres presentades de la modalitat de narrativa van ser de 16, quantitat superior a la de fa dos anys quan també es convocava el premi de narrativa que van ser d’11 i de l’any 2012 que va ser de 14 participants. Recordem que des de l’any 2012 els premis es convoquen bianualment, un any narrativa i al següent poesia i assaig i així successivament.

Els quatre membres del jurat expressaven la seua opinió respecte de les 16 obres participants al XXV Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara.

El premi de narrativa, dotat en 300 €, es va concedir a l’obra Memòries d’un asperger, de Montserrat Espallargas Barceló de Barcelona.

També, dotat en 60 €, s’atorgà un accèssit de caràcter local a l’obra Certificat d’invasió de Josep Manel Obiol Cabrera.

Els membres del jurat es mostraven satisfets per la qualitat de les obres presentades i per la seva col·laboració en consolidar aquest concurs literari. A més a més, comentaven que les procedències dels participants havien continuat estant molt variades i de llocs diferents de la geografia catalana, igualment que les temàtiques que també van ser molt diverses, però es lamentaven per la baixada d’autors del municipi que en els últims anys s’havia incrementat notòriament, cosa que els feia coincidir en el fet que hi ha molt bons autors del poble dignes de presentar-se al concurs i que no ho acaben fent.

L’alcalde i regidor de Cultura, Alfred Blanch, també expressava el seu agraïment als membres del jurat i estava content per la participació que aquest XXV premi literari Vila de Santa Bàrbara havia tingut.

L’entrega dels premis es farà efectiva el dissabte 23 d’abril a les 18.30 a l’Smartcentre, on també es representarà l’obra Maleïda Poma d’Anna Ballester, a càrrec dels alumnes de 1r d’ESO de l’Institut les Planes

Santa Bàrbara, 8 d’abril de 2016

Regidoria de Cultura