FINALITZEN LES XXV JORNADES CULTURALS
1048
post-template-default,single,single-post,postid-1048,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

FINALITZEN LES XXV JORNADES CULTURALS

FINALITZEN LES XXV JORNADES CULTURALS

Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, tots els anys, entre els mesos d’abril i maig s’organitzen les Jornades Culturals. Normalment, aquestes comencen el cap de setmana anterior a Sant Jordi i acaben amb la festivitat de Sant Gregori, però aquest any, han començat una setmana abans amb la celebració de la setmana d’audicions i concerts de l’Escola Germans Arasa els Flarets i han acabat una setmana més tard amb la celebració del dia internacional dels museus.

Els actes van començar el dissabte 16 d’abril amb la inauguració de les XXV Jornades Culturals i la presentació del primer llibre de l’Associació de Poetes “Poemes al Vent”, a càrrec d’Albert Guiu, professor de literatura castellana, escriptor i poeta, amb recital poètic i amb el concert a càrrec de la Banda de Música Unió Musical Jaume Balmes.

Des del 11 d’abril i fins al 22 de maig es van anar seguint tot un ampli ventall d’activitats com: xerrades amb “El tresor de les emocions” organitzada per l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes i “Consells de seguretat al domicili, via pública i a Internet” organitzada per les Dones Planeres. Sortides a Sant Rafael del Riu i a l’església parroquial del municipi organitzades pel Centre d’Estudis Planers, a Lleida i les Granyenes de les Garrigues organitzada per les Dones Planeres i la romeria a Temps de Terra organitzada per la Penya Amics dels Cavalls. Activitats infantils a l’Smartcentre, el Centre Obert l’Oliveta, la Llar d’Infants les Beceroles, a l’Escola Jaume Balmes i a l’Hotel d’Entitats amb el taller de DJ’s. Les presentacions dels llibres Bolets del Port II i El llagut de les paraules. L’exposició “Pedra Seca” amb la col·laboració del Museu de les Terres de l’Ebre i la Diputació de Tarragona i el viatge al passat planer, espectacle amb representacions, música i ball organitzat pel Centre d’Estudis Planers, la Coral Santa Bàrbara i El Grup Teatral Planer.

També hi van haver actes rellevants com l’entrega de premis del XXV Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara que va comptar amb la representació de l’obra Maleïda Poma! d’Anna Ballester, obra de teatre interpretada pels alumnes de 1r d’ESO de l’Institut les Planes; la festivitat de Sant Jordi, amb la venda de roses i les lectures en veu alta, a la plaça Cid i Cid, a més d’altres actes de caire cultural per celebrar la diada; i la festivitat de Sant Gregori, el dia 9 de maig amb els actes més institucionals i la inauguració de l’Hotel d’Entitats i els dies 13, 14 i 15 de maig amb els actes de caire més tradicional als quals ja ens té acostumat el nostre patró.

En definitiva, uns mesos d’intensa activitat cultural que, com molt bé comentava l’alcalde i regidor de Cultura, Alfred Blanch, l’èxit que cada any tenen les Jornades Culturals i la participació de les entitats municipals i de la gent en general, encoratgen a seguir treballant per la cultura i la identitat planera.

Santa Bàrbara, 23 de maig de 2016

Regidoria de Cultura