NOVES ORDENANCES DE CIVISME I CONVIVÈNCIA CIUTADANA I RECOLLIDA DE RESIDUS
1045
post-template-default,single,single-post,postid-1045,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

NOVES ORDENANCES DE CIVISME I CONVIVÈNCIA CIUTADANA I RECOLLIDA DE RESIDUS

NOVES ORDENANCES DE CIVISME I CONVIVÈNCIA CIUTADANA I RECOLLIDA DE RESIDUS

Culminant un procés iniciat la legislatura passada, aquest mes de maig de 2016 han entrat en vigor les noves ordenances de Civisme i Convivència Ciutadana i de Recollida de Residus que vénen a substituir l’antiga ordenança de Policia i Bon Govern que estava vigent des d’octubre de 1993. S’ha fet una revisió integral, modificant alguns articles, afegint-ne de nous i traient-ne d’antics, amb l’objectiu d’aconseguir unes ordenances que recullin les normes de convivència per les quals ens hem de regir tots els planers i planeres. Així mateix, s’ha actualitzat el capítol d’infraccions i sancions, que encara figuraven en pessetes.

Les noves ordenances van ser aprovades inicialment al ple ordinari del 25 de febrer de 2016 i després d’un període obert per a registrar al·legacions en què no es va presentar cap, es van aprovar de manera definitiva al ple ordinari del 25 d’abril de 2016, procedint posteriorment a la seva publicació al BOPT.

Mitjançant aquestes noves ordenances es regulen aspectes de la vida quotidiana com la tinença d’animals domèstics, la neteja dels espais i vies públiques i privades, la recollida d’escombraries, l’ocupació de les vies públiques, la contaminació acústica i d’altres igualment importants.
Fet això, ara resta el més difícil, que és aconseguir que aquestes ordenances siguin respectades per tothom per tal que la convivència al poble sigui el més cordial possible.

Santa Bàrbara, 31 de maig de 2016

Regidories de Governació i Medi Ambient