ES REVOCA LA DISTINCIÓ D’ALCALDE HONORÍFIC A FRANCO
1035
post-template-default,single,single-post,postid-1035,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ES REVOCA LA DISTINCIÓ D’ALCALDE HONORÍFIC A FRANCO

ES REVOCA LA DISTINCIÓ D’ALCALDE HONORÍFIC A FRANCO

Al Ple Extraordinari celebrat ahir dimecres 1 de juny de 2016 es va aprovar la revocació de la distinció d’alcalde honorífic a Franco que se li havia atorgat l’any 1964. Des de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, amb la col·laboració de Montse Matamoros, responsable de l’Arxiu Comarcal del Montsià, es van trobar les actes on al Ple del 31 de març de 1964 en sessió extraordinària s’acordava nomenar al general Franco alcalde honorífic del municipi: “Los asistentes acordaron por aclamación y entusiasmo testimoniar al Caudillo el respeto y simpatía de la Corporación, Autoridades, Jerarquías i vecindario adoptando el siguiente acuerdo: Nombrar a su Excelencia el Jefe del Estado, Caudillo de España i Excelentísimo Sr. Francisco Franco Bahamonde Alcalde Perpetuo y Honorario de esta Villa”.

A les actes també es va observar l’acord on la mateixa corporació municipal i amb motiu dels 25 anys de pau aprovava erigir un monòlit a la plaça de l’Alto: “…erigir un monolito en la plaza del Alto de esta Villa para honrar y perpetuar la memoria de los que durante la guerra nacional hicieron baluarte de sus vidas por Dios y por España”.

L’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch, comentava que, recent estrenada la democràcia al nostre país, es va reinterpretar traient l’antiga inscripció i dedicant el monòlit a la Pau, per això creu que és un element més de l’arquitectura urbana que tothom al poble el veu com habitual i que no fereix la sensibilitat de ningú.

Santa Bàrbara, 2 de juny de 2016

Alcaldia