FINALITZEN LES ACTIVITATS FORMATIVES A L’SMARTCENTRE
1023
post-template-default,single,single-post,postid-1023,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

FINALITZEN LES ACTIVITATS FORMATIVES A L’SMARTCENTRE

FINALITZEN LES ACTIVITATS FORMATIVES A L’SMARTCENTRE

Des del mes de setembre i fins al mes de maig, un total de 112 usuaris han participat en les activitats formatives al Punt TIC Santa Bàrbara, aquest curs ja com a Smartcentre. Un dels objectius principals del nostre punt TIC és oferir un espai a la ciutadania on poder fer ús de les noves tecnologies i on poder iniciar-se en el món de les TIC, és per això que al llarg de l’any organitzem cursos de formació i cursos d’iniciació per a tots els col·lectius i per a totes les edats.

Hem realitzat les activitats extraescolars que venim fent des de fa anys en col·laboració amb l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes, el principal objectiu d’aquesta activitat extraescolar és l’aprenentatge del bon ús de les noves tecnologies. Durant la recta final del curs es treballa molt el tema de la seguretat a la xarxa i del bon ús que cal fer de les eines TIC. Els alumnes realitzen un vídeo on ells són els protagonistes i l’objectiu és que els infants aprenguin d’una manera lúdica els consells que han de seguir per a evitar els perills que es poden trobar a la xarxa. Aquest any el tema central ha estat el cyberbullying, un problema cada dia més present i que els infants han de conèixer i saber com actuar davant aquests fets. Cal agrair a Albert i la Banda dels 13 per cedir un cop més una de les seves cançons, en aquest cas ha estat Menuda, per a l’edició del vídeo i a totes les famílies que un any més han confiat en la tasca formativa que l’Ajuntament de Santa Bàrbara ofereix a través de l’Smartcentre.

Internet Segura Curs 2015-2016

També hem dut a terme la formació continua per a dones; algunes de les dones d’aquesta formació fa 9 anys que hi participen, per tant tenen molta experiència i un gran bagatge en l’aprenentatge i l’ús de les TIC. D’altres cursos han estat dirigits a alumnes amb menys experiència, on han aprés a utilitzar eines d’ofimàtica, eines d’imatge digital i edició de vídeo, internet, correu electrònic, xarxes socials…

Com a quart any consecutiu i en conveni en l’Institut les Planes, tots els alumnes de batxillerat que ho han volgut han participat en la formació per a la preparació de l’obtenció del certificat ACTIC de la Generalitat de Catalunya i s’han presentat, posteriorment, a la prova per a obtenir el certificat.

El regidor de Noves Tecnologies, Adrián Batiste, es mostra molt satisfet de la bona acollida i de la bona integració de planeres i planers amb l’ús de les TIC i, especialment, per la seva participació en les activitats formatives. Un cop més, l’Ajuntament de Santa Bàrbara, segueix apostant fort per les noves tecnologies i per la millora dels serveis de la ciutadania.

Recordem a tots els usuaris que vulguin apuntar-se per al proper curs 2016-2017, que de l’1 al 15 de setembre estarà obert el període d’inscripció.

Santa Bàrbara, 3 de juny de 2016

Regidoria de Noves Tecnologies