FORMACIÓ EN ENFOCAMENT INTERCULTURAL PER A TÈCNICS/QUES DE JOVENTUT
1008
post-template-default,single,single-post,postid-1008,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

FORMACIÓ EN ENFOCAMENT INTERCULTURAL PER A TÈCNICS/QUES DE JOVENTUT

FORMACIÓ EN ENFOCAMENT INTERCULTURAL PER A TÈCNICS/QUES DE JOVENTUT

Des de la Direcció General de Joventut, a través de l’equip intercultural de l’Agència Catalana de la Joventut s’ha organitzat una formació i assessorament per als professionals de joventut que treballen al món local, per tal d’implementar la interculturalitat a tots els projectes i activitats que s’organitzen.

Santa Bàrbara ha format part d’aquesta formació, on les dues persones responsables de la Regidoria han assistit a les diferents sessions per a aprendre i conèixer noves eines i recursos per tal d’implementar la vessant intercultural als diferents projectes que s’estan duent a terme i als que es duran en un futur.

El recorregut formatiu han estat quatre sessions, on s’ha treballat la vessant personal, la vessant de marc i model interculturalista general i la vessant professional. Els continguts han estat diversos en cadascuna de les sessions, com ara l’estructura de cultura i construccions socials, nocions de diversitat, integració, assimilació, multiculturalisme, interculturalitat, incident crític i shock cultural, contextos de desigualtat social vs contextos de diferenciació cultural, diversitat interna personal i col·lectiva, perspectiva interculturalista, entre altres.

La formació ha donat resposta a la necessitat d’incloure la perspectiva d’interculturalitat en el disseny de projectes nous, però també en aquells projectes que ja s’estan desenvolupant i que no contemplen aquesta vessant. S’han treballat les competències interculturals dels professionals, estudiant casos reals i analitzant els aspectes i dubtes que han anat sorgint durant les sessions.

Adriàn Batiste, regidor de Joventut, aposta per la formació contínua de les tècniques de la Regidoria, ja que cada cop més la societat va canviant i té unes necessitats específiques, per tant, ens hem d’adaptar a aquests canvis culturals.

Santa Bàrbara, 17 de juny de 2016

Regidoria de Joventut