ALICIA GIMÉNEZ BARTLETT, PREGONERA DE LES FESTES MAJORS 2016
988
post-template-default,single,single-post,postid-988,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ALICIA GIMÉNEZ BARTLETT, PREGONERA DE LES FESTES MAJORS 2016

ALICIA GIMÉNEZ BARTLETT, PREGONERA DE LES FESTES MAJORS 2016

Les Festes Majors de Santa Bàrbara ja estan aquí i aquest any comptaran amb una pregonera d’eminència dins del món literari, Alicia Giménez Bartlett, la guanyadora de la darrera edició del Premi Planeta, un dels premis literaris millors dotats del món, després del Premi Nobel de Literatura.

Alicia Giménez Bartlett és una filologia, escriptora espanyola, nascuda a Almansa, resident a Barcelona però molt establerta a Vinaròs. Va estudiar filologia espanyola a la Universitat de València. El 1975 es traslladà a Barcelona, on es va doctorar en literatura espanyola per la Universitat de Barcelona. L’any 1984 va publicar la primera novel·la, Exit (Seix Barral, 1984). El 1996 va aparèixer el primer volum de la seva popular sèrie policíaca protagonitzada per la inspectora Petra Delicado. Aquesta sèrie consta, fins avui, de vuit novel·les i ha estat traduïda a diversos idiomes. L’any 1999 les aventures de Petra Delicado van donar vida a una sèrie televisiva protagonitzada per Ana Belén i Santiago Segura.

L’any 2011 Alicia Giménez va guanyar la 67a edició del Premi Nadal amb la novel·la Donde nadie te encuentre que relata la història de la guerrillera maqui Teresa Pla Meseguer (la Pastora) i en la qual fa referència a carrers i llocs de la nostra població de Santa Bàrbara. En novel·la negra, el 2014, guanya el X Premi Pepe Carvalho i el 2015 va guanyar la 64a edició del Premi Planeta amb Hombres desnudos.

L’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch, és conscient que a la pregonera li fa molta il·lusió venir a Santa Bàrbara, ja que coneix el poble des de ben menuda i, per això, està convençut que els planers i les planeres gaudiran molt escoltant el pregó d’aquestes Festes Majors 2016.

Santa Bàrbara, 1 de juliol de 2016

Alcaldia