EL PROPER MES D’OCTUBRE, FUTBOLNET A SANTA BÀRBARA
913
post-template-default,single,single-post,postid-913,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

EL PROPER MES D’OCTUBRE, FUTBOLNET A SANTA BÀRBARA

EL PROPER MES D’OCTUBRE, FUTBOLNET A SANTA BÀRBARA

FutbolNet és un projecte impulsat per la Fundació FC Barcelona que pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva, concretament del futbol. El programa s’aplica durant diversos mesos del curs escolar, amb dues sessions de dues hores per setmana i es practica en espais exteriors i interiors cedits per l’ajuntament.

El futbol de ‘FutbolNet’ té unes regles especials. Per exemple, no existeix la figura de l’àrbitre sinó la de mediador, un moderador que tutela el joc sense amonestar. Els equips són mixtes. Les sessions es divideixen en tres parts: una discussió anterior al partit per a parlar del valor que es treballarà durant la sessió i pactar normes del partit, un partit de futbol i una xerrada posterior. El diàleg es converteix en una part del joc i no en un complement.

Durant la seva aplicació ‘FutbolNet’ fa incidència en 5 valors, marcats com a essencials per al desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquests valors són: Esforç, Respecte, Treball en equip, Humilitat i Ambició. Al voltant de cadascun d’aquests conceptes es juga una lligueta i l’equip guanyador no és el que marca més gols sinó el que millor ha aplicat les normes del valor.

A Santa Bàrbara, FutbolNet tindrà 40 beneficiaris amb edats compreses entre els 10 i 15 anys. Les diferents sessions es duran a terme sempre en horari extraescolar. En principi, els dies i hores que s’impartirà al municipi serà els dilluns i dimecres de 17.30 a 19.30 hores, al Poliesportiu Municipal.

La Fundació FC Barcelona disposa d’un equip educatiu al municipi que implementa el programa i compta amb el suport de l’Ajuntament de Santa Bàrbara. Tot i això, abans de l’aplicació de FutbolNet la Fundació forma en la metodologia del projecte els educadors i monitors encarregats de treballar amb els infants.

El proper dimarts 27 de setembre a les 19.30 hores i al Centre Municipal de Serveis Socials (c/ Cristòfol Colon, 15) és durà a terme una reunió informativa i també la preinscripció dels participants.

Montse Rodríguez, regidora de Serveis Socials, valora positivament la realització del projecte al municipi i també fa una crida a la població jove d’entre els 10 i 15 anys, que vulguin formar part d’aquest projecte, que el proper 27 de setembre acudeixin a la reunió acompanyats d’algun familiar, pel tema a tractar, a més a més el mateix dia es faran les preinscripcions dels candidats.

Santa Bàrbara, 19 de setembre de 2016

 

Regidoria de Serveis Socials