ES DÓNA EL TRET DE SORTIDA A LES OBRES DE REHABILITACIÓ DE L’AJUNTAMENT
940
post-template-default,single,single-post,postid-940,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ES DÓNA EL TRET DE SORTIDA A LES OBRES DE REHABILITACIÓ DE L’AJUNTAMENT

ES DÓNA EL TRET DE SORTIDA A LES OBRES DE REHABILITACIÓ DE L’AJUNTAMENT

Finalment, després de molts anys d’anar fent passes per a poder tenir tot a punt per a l’execució de les obres, pels serveis que allotjava l’edifici, per la seva complexitat i pel seu elevat cost econòmic, s’inicien aquest setembre les obres de rehabilitació de l’edifici consistorial.

Des de què es va decidir que era necessari la rehabilitació de l’edifici, tots els equips de govern que han hagut durant aquest temps, han cregut en el projecte, que conserva la fisonomia externa de l’edifici i en renova tot l’interior; ja que tot i no ser un poble amb gaire història, aquest és un dels edificis més emblemàtics de la població, en la línia de preservació de la memòria històrica planera.

Cal recordar que és un edifici amb un total de 1.119 m2 (repartits en 3 plantes de 345,41 i un altell de 82,88 m2) i que allotjava, a més de les dependències municipals, el servei de correus, l’arxiu municipal, el mercat, l’emissora de ràdio local, la veu pública, l’oficina de l’empresa d’aigües, el jutjat de pau, la sala de plens i, en èpoques anteriors, fins i tot les dependències de la Guàrdia Civil o la biblioteca.

Durant tots aquests anys, tots aquests serveis s’han anat reubicant en altres llocs, alguns de forma ja definitiva i altres provisionalment, pendents de poder retornar a l’edifici original.

El projecte que ara s’inicia està fraccionat per tal de poder-ne fer front amb el pressupost ordinari municipal, i així d’aquesta manera poder avançar i no deixar deteriorar més el bell i cèntric edifici municipal.

En aquesta primera execució, amb un cost de 238.514,05 €, tenint un preu de licitació de 299.803,01€, és dut a terme per l’empresa GICSA, té per objectiu fer tot l’enderroc interior de l’edifici, fer la nova cimentació i iniciar la nova estructura de l’edifici des de zero. Tot això amb una durada aproximada de 4 mesos.

En fases posteriors s’anirà acabant temes d’accessibilitat i aïllament, instal·lacions, divisions, i acabats interior, deixant per al final l’actuació a la façana, per tal de donar-li l’acabat definitiu.

Tot aquest procés s’allargarà en el temps, sense poder dir clarament una data final, ja que hi ha molts factors que poden facilitar o dificultar el ritme d’execució de les diferents fases.

Alfred Blanch, alcalde de Santa Bàrbara, comenta que aquest moment és l’inici del tram final per a poder gaudir d’un edifici sostenible i actual respectant la fisonomia externa, i d’això se’n sent satisfet; agraint el treball fet pels seus predecessors per tal de poder arribar a aquest moment, i es mostra esperançat per tal de què el desenvolupament total del projecte pugui agafar bon ritme. Tot i que recorda que el més important és la fase de consolidació de l’edifici, que és la que ara s’inicia.

Santa Bàrbara, 27 de setembre de 2016

Regidoria d’Urbanisme