LA TÈCNICA DE JOVENTUT VIATJA A FLANDES PER A CONÈIXER PROJECTES SOBRE PARTICIPACIÓ POLÍTICA
927
post-template-default,single,single-post,postid-927,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

LA TÈCNICA DE JOVENTUT VIATJA A FLANDES PER A CONÈIXER PROJECTES SOBRE PARTICIPACIÓ POLÍTICA

LA TÈCNICA DE JOVENTUT VIATJA A FLANDES PER A CONÈIXER PROJECTES SOBRE PARTICIPACIÓ POLÍTICA

La Direcció General de Joventut manté una relació de cooperació amb el govern de Flandes. Aquesta s’emmarca en la col·laboració que tenen a nivell català el govern català i el flamenc. La concreció d’aquesta relació en el camp de la joventut s’ha donat a través de la firma i realització dels diferents plans de treball, actualment estan amb el pla de treball 2015-2017.

A través d’aquest pla es contempla el treball sobre l’apoderament dels joves per a la participació política, l’objecte principal d’aquest viatge, però també d’altres temàtiques com l’emprenedoria social, la inclusió, la diversitat, la igualtat d’oportunitats en el treball amb joves i la cooperació entre l’educació formal i no formal.

Una de les accions que hi ha dins el pla de treball és la realització de visites d’estudi a les dues zones en temes d’interès. El tema a treballar a través de la visita d’estudi a Flandes, d’aquest 2016, és l’apoderament de les persones joves per a la participació política i la interlocució. Tenint com a objectius principals millorar el coneixement de la implementació del diàleg estructurat a Flandes i l’intercanvi de bones pràctiques i metodologies per a augmentar la participació i la interlocució amb les persones joves a nivell local, regional i europeu.

Del 19 al 22 de setembre, es va dur a terme el viatge a Flandes, on hi van participar la Montserrat Herguido de l’Agència Catalana de la Joventut, la Marta Vila del Consell Comarcal de la Garrotxa, la Cristina Girón de l’Ajuntament de Tortosa i Dolors Casadó de l’Ajuntament de Santa Bàrbara.

A través de la visita és va conèixer una altra realitat i funcionament d’Europa, visitant diferents institucions, entre elles destacar el Consell de Joventut Flamenc, l’Agència Nacional d’Erasmus, Servei de Joventut de la Comunitat Flamenca, Organització Flamenca de suport als Serveis Locals de Joventut i Consell de Joventut, i també diferents Organitzacions Juvenils Polítiques, entre altres.

El regidor de Joventut, Adrián Batiste, aposta per aquests tipus d’intercanvis en bones pràctiques i valora positivament el fet que Santa Bàrbara ha estat municipi escollit per a participar-hi i poder conèixer de primera mà el funcionament que tenen a la regió de Flandes.

Santa Bàrbara, 29 de setembre de 2016

Regidoria de Joventut