L’ACA APROVA UN AJUT ECONÒMIC PEL TRACTAMENT DE PLAGUICIDES AL POU VELL
841
post-template-default,single,single-post,postid-841,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

L’ACA APROVA UN AJUT ECONÒMIC PEL TRACTAMENT DE PLAGUICIDES AL POU VELL

L’ACA APROVA UN AJUT ECONÒMIC PEL TRACTAMENT DE PLAGUICIDES AL POU VELL

L’Agència Catalana de l’Aigua, en el marc d’ajuts per a la realització d’inversions per a l’execució d’actuacions d’abastament en alta va aprovar una subvenció de 53.652,79 € per a la realització d’actuacions de tractament de plaguicides al pou vell de Santa Bàrbara.

El pou vell presenta unes concentracions de plaguicides per damunt de la mitjana mínima per a l’aigua d’abast a la població. Els serveis tècnics van considerar molt convenient reduir el nivell de plaguicides del pou vell ja que és possible que, quan la demanda augmenti en èpoques de major consum, no sigui possible arribar a subministrar el volum demandat complint el nivells sanitaris establerts, a banda de què és necessari disposar d’almenys dues captacions en bones condicions per tal de poder abastir a la població en cas que s’hagin de realitzar tasques de manteniment en alguna d’elles. Per tant, a més de la bona qualitat d’aigua que es subministra ja del pou nou, cal millorar-ne les prestacions del vell.

Aquest projecte té un pressupost total de 217.110,93 € i, a més de l’ajut atorgat per l’ACA, es preveuen noves ajudes d’altres organismes per a l’any 2017, any que d’altra banda es preveu que s’iniciï l’obra.

El regidor de Medi Ambient, Joan Abella, valorava molt positivament la necessitat de disposar de finançament d’altres organismes per tal de poder realitzar una obra de tal magnitud que no deixa de tenir una importància cabdal per a la societat planera.

Santa Bàrbara, 15 de novembre de 2016

Regidoria de Medi Ambient