SANTA BÀRBARA CONTRACTA CINC JOVES EN EL MARC DEL PROGRAMA DE LA GARANTIA JUVENIL
838
post-template-default,single,single-post,postid-838,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

SANTA BÀRBARA CONTRACTA CINC JOVES EN EL MARC DEL PROGRAMA DE LA GARANTIA JUVENIL

SANTA BÀRBARA CONTRACTA CINC JOVES EN EL MARC DEL PROGRAMA DE LA GARANTIA JUVENIL

Des de l’any 2014, el programa de la Garantia Juvenil ha posat èmfasi en la necessitat de dotar d’eines bàsiques a joves entre 16 i 30 anys per a la millora formativa i laboral. En aquests dos anys, des del Fons Social Europeu i el Servei d’Ocupació de Catalunya, s’han iniciat projectes per tal que aquest sector de la població, un dels més castigats, tingui garanties formatives i laborals.

Des de l’any passat, l’Ajuntament de Santa Bàrbara ha realitzat diferents accions informatives i d’assessorament a la població jove, informant-los en tot moment dels requisits a complir i la forma d’entrar al sistema nacional de la Garantia Juvenil. A dia d’avui, els primers resultats d’aquelles primeres reunions informatives ja han sortit a la llum. Concretament, l’Ajuntament de Santa Bàrbara, es va acollir a la convocatòria oberta des del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, pel finançament per a la contractació de joves que formessin part del programa de la Garantia Juvenil per millorar la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les actituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que fos possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i amb futur.

Els joves que es podien beneficiar havien de complir una sèrie de requisits, aquests eren:
– Ser beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
– Estar inscrits com a demandants d’ocupació no ocupats al SOC.
– Acreditar la posició d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior o títols oficialment reconeguts com a equivalents, o d’un certificat de professionalitat, que els habilitin per a l’exercici professional.
– Complir els requisits que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques.

La demanda que es va fer al SOC va ser cinc perfils professionals ben diferenciats: jardiner/a, mestre/a, tècnic/a d’esports, tècnic/a comercial i màrqueting i enginyer/a, que d’acord amb les necessitats actuals complien els perfils adequats per cobrir llocs de treball al nostre ajuntament. Des del Servei d’Ocupació de Catalunya es va traspassar aquests perfils per tal de participar en un procés selectiu per determinar-ne les característiques i optar al lloc de treball ofert, a partir dels mèrits, currículum, experiència i entrevista personal.

Els i les joves contractats/des realitzaran les seves tasques mitjançant un contracte de pràctiques de sis mesos, des del 15 de novembre de 2016 fins al 15 de maig de 2017.

Tant la regidora de Personal com l’equip de govern en general es congratulen que finalment, després dels processos selectius oportuns, aquestes 5 persones hagin pogut ser joves que viuen al municipi, amb estudis mitjans o superiors, en alguns casos sense possibilitat prèvia d’obtenir experiència laboral i sobretot amb moltes ganes de treballar i poder posar en pràctica els seus coneixements teòrics. La tasca que se’ls ha encomanat és la realització d’estudis, prospeccions, recull de dades, dinamització, elaboració de projectes totalment relacionats amb la seva formació i que seran d’aplicació practica real a curt o mitjà termini.

Santa Bàrbara, 16 de novembre de 2016

Regidoria de Personal, Regidoria de Promoció Econòmica i Regidoria de Joventut