VINTENA EDICIÓ DE LA FIRA DE L’OLI NOVELL, DELS CÍTRICS I DEL COMERÇ; VINT ANYS D’ÈXITS
829
post-template-default,single,single-post,postid-829,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

VINTENA EDICIÓ DE LA FIRA DE L’OLI NOVELL, DELS CÍTRICS I DEL COMERÇ; VINT ANYS D’ÈXITS

VINTENA EDICIÓ DE LA FIRA DE L’OLI NOVELL, DELS CÍTRICS I DEL COMERÇ; VINT ANYS D’ÈXITS

Han passat ja vint anys des de què l’Ajuntament de Santa Bàrbara, les cooperatives oleícoles locals i un grup de comerços i empreses locals van decidir apostar per una fira que promocionés els principals trets distintius del nostre poble amb l’oli novell com a eix vertebrador. Vint anys després, la fira està més que confirmada i s’ha convertit en un referent al nostre territori.

Aquesta vintena edició fou inaugurada el divendres 18 de novembre per la Hble. Neus Munté, Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, la qual va destacar, en el discurs d’inauguració, el gran esforç diari de la pagesia per tirar endavant tot i les adversitats i que, d’altra banda, no deixen de ser una part fonamental de l’engranatge del nostre país. Al mateix temps, l’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch, va destacar la importància d’haver arribat a vint anys celebrant la fira, tot i haver passat anys de força penúries, un fet que d’altra banda demostra el caràcter incansable dels planers i les planeres de no defallir mai.

Enguany, la fira va presentar algunes novetats importants, destacant l’exposició de “fofutxes” a càrrec de l’artista planera Eli Lleixà a l’espai temàtic de la fira, la caravana dels tresors de l’oli a càrrec del forn de pa “Lo Pato” o el festival FutbolNet de la Fundació FC Barcelona.

A banda d’aquestes principals novetats, la fira va estar plena d’activitats, com cada any, destacant els tallers (infantils, de memòria, d’artesania…), les activitats lúdiques vinculades a l’olivera i al cítric (concurs d’allioli, exprimir mandarines, preparació del terreny, plega d’olives tradicional…), les activitats etnogràfiques (passejada en carros tradicionals, visites museogràfiques, rutes etnogràfiques, cantada i ballada tradicionals de jotes del territori…) o, com no, les activitats gastronòmiques (la tapa de la fira, degustacions, jornades gastronòmiques…). Tot un seguit d’activitats sense parar que fan de la fira una de les més atractives del nostre territori.

Judit Lleixà, regidora de Fires i Festes, destacava per damunt de tot la bona acollida, un any més, de la fira, tant per a visitants com per a expositors i que, tot i que malauradament no sempre es pot arribar a complir amb tot el que es preveu, sí que creu que s’ha assolit una gran part dels objectius plantejats. A banda, ha destacat el fet que, cada cop més, es denota un cert optimisme tant per a expositors/es com per a visitants, fet que li dóna sensació que, potser, el pitjor ja ha passat. I ja pensant en l’edició de 2017.

Santa Bàrbara, 23 de novembre de 2016

Regidoria de Fires i Festes