DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES
820
post-template-default,single,single-post,postid-820,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Avui, 25 de novembre, l’Ajuntament de Santa Bàrbara, se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que té com a finalitat la sensibilització i prevenció de la violència masclista a la societat.

La violència contra les dones continua sent constant i és un indicador del nivell de desigualtat entre les dones i homes. Al llarg dels últims anys s’ha fet una important tasca de sensibilització. S’han ampliat les mesures judicials i de protecció a la víctima i s’han articulat recursos que han facilitat a moltes dones trencar amb aquesta situació.

La nova llei 5/2008 de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, utilitza l’expressió violència masclista perquè el masclisme és el concepte, que de forma general, defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones.

Des de l’àrea de la dona, de l’Ajuntament, hem volgut manifestar el nostre rebuig a la violència masclista, a través de diferents activitats que s’han dut a terme al municipi. S’ha realitzat un taller de coeducació a l’Escola Jaume Balmes, concretament als alumnes de 4t de primària, a través del projecte de coeducació “Junts per la Igualtat”. Aquest és fa entre el SIAD i SIE, i amb el suport dels Serveis Socials Bàsics i en col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i els diferents ajuntaments de la comarca.

El projecte consisteix en la realització de dos tallers, amb l’objectiu de treballar els estereotips de gènere, tant pel que fa a les relacions en l’àmbit familiar com en l’orientació acadèmica i laboral. A través del joc, es consciencia sobre la necessitat de trencar aquests estereotips.
També els xiquets i xiquetes del Centre Obert l’Oliveta, s’han sumant als actes, a través de la confecció d’un cartell, que s’ha penjat al mateix centre, on hi ha diferents missatges per a la conscienciació de la no violència masclista.

A més a més, per a tota la població, s’ha realitzat una taula rodona a l’emissora municipal per explicar amb detall que és la violència masclista amb les diferents professionals que dia a dia hi treballen. Les professionals que han participat de la tertúlia han estat: Gisela Carbassa, educadora social de Serveis Socials de Santa Bàrbara, Àngels Castellà i Maria José Ruiz del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Montsià, Maria Teresa Lletí directora del Servei d’Intervenció Especialitzada i Dolors Casadó com a tècnica de l’àrea de la dona del municipi.

I finalment, a les 12 h del migdia, s’ha llegit el manifest institucional a través de l’emissora municipal i també a l’Smartcentre, on gent del municipi hi ha participat presentment a la lectura del manifest.

La regidora de Serveis Socials, Montse Rodríguez, afirma que la sensibilització és el primer pas, per tal que tota la població entengui i sàpiga que és la violència masclista i també que des de Santa Bàrbara ens sumem als actes que es fan arreu del territori en motiu del dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Santa Bàrbara, 25 de novembre de 2016

Regidoria de Serveis Socials