ESTALVI ENERGÈTIC
783
post-template-default,single,single-post,postid-783,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ESTALVI ENERGÈTIC

ESTALVI ENERGÈTIC

Una vegada rebudes les últimes factures de 2016, hem pogut comprovar que aquest any passat hem aconseguit reduir la despesa en electricitat de l’Ajuntament de Santa Bàrbara en un 5,7% respecte l’any precedent. Després de dos anys consecutius en què havíem registrat increments deguts bàsicament a la pujada dels preus que apliquen les grans companyies elèctriques i a l’entrada en funcionament de noves dependències municipals com són l’ampliació de l’Escola, les noves oficines de l’Ajuntament o el Centre Municipal de Serveis Socials, finalment, aquest any 2016, hem pogut revertir la tendència per tornar de nou a la reducció de la despesa.

Estem parlant d’un estalvi interanual d’uns 8.700 euros, dels quals una bona part venen generats per les mesures preses en la zona poliesportiva, i la resta per una nova revisió de les potències contractades ajustant-les el màxim possible a les necessitats reals de cada servei.

Cal destacar que l’Ajuntament de Santa Bàrbara es troba adherit al conveni entre l’ACM (Associació Catalana de Municipis) i ENDESA, la qual cosa ens permet gaudir d’uns preus del kw/h més avantatjosos, i que també rebem l’assessorament de l’Agencia d’Energia del COPATE per anar planificant les mesures d’estalvi en funció de les dades obtingudes durant l’any.

Per descomptat, el control de la despesa en electricitat és una tasca que s’ha de fer de manera continua al llarg de tot l’any, i per tant durant aquest 2017 tractarem de realitzar noves actuacions que ens ajudin a reduir-la encara més.

Santa Bàrbara, 20 de gener de 2017

Regidoria de Serveis