SANTA BÀRBARA FINALITZA LA PRIMERA ETAPA DE REDACCIÓ DEL PLA D’ACCIÓ PER A L’ENERGIA SOSTENIBLE (PAES)
736
post-template-default,single,single-post,postid-736,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

SANTA BÀRBARA FINALITZA LA PRIMERA ETAPA DE REDACCIÓ DEL PLA D’ACCIÓ PER A L’ENERGIA SOSTENIBLE (PAES)

SANTA BÀRBARA FINALITZA LA PRIMERA ETAPA DE REDACCIÓ DEL PLA D’ACCIÓ PER A L’ENERGIA SOSTENIBLE (PAES)

L’Ajuntament de Santa Bàrbara ha finalitzat la primera etapa de l’elaboració d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) que serà l’eina que guiarà al municipi a arribar al 2020 amb un 20% menys de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) respecte el 2005, complint amb els compromisos adquirits en el marc del Pacte d’Alcaldes.

Santa Bàrbara ha finalitzat la primera etapa que ha consistit en realitzar un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de GEH associades als principals sectors d’activitat. L’inventari ha permès detectar els sectors que tenen major impacte a nivell d’emissions, com són el transport i el sector terciari, causants del 46% i el 32% de les emissions, respectivament. De la mateixa manera, ha permès conèixer el total d’emissions de GEH del 2005, que es comptabilitzen en 25.430 t CO2, i calcular el 20% de reducció pel 2020 a què es van comprometre el 2015 quan van firmar el Pacte d’Alcaldes.

Per aconseguir aquesta reducció del 20% que correspon a 5.086 t CO2, l’Ajuntament de Santa Bàrbara portarà a terme diverses accions, tant en l’àmbit municipal com del propi Ajuntament, sobre els sectors d’afectació del PAES com són el terciari, el residencial, el transport i el tractament de residus. L’Ajuntament de Santa Bàrbara ja ha iniciat la segona etapa on es definirà el Pla d’Acció que ha de permetre assolir els objectius de reducció establerts. Properament, es convocarà una jornada per presentar els resultats del PAES i les accions proposades en el Pla d’Acció.

Santa Bàrbara, 13 de març de 2017

Regidoria de Serveis