SIGNATURA PER A LA IMPLANTACIÓ D’UN SERVEI ASSISTENCIAL PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL AL NOSTRE POBLE
733
post-template-default,single,single-post,postid-733,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

SIGNATURA PER A LA IMPLANTACIÓ D’UN SERVEI ASSISTENCIAL PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL AL NOSTRE POBLE

SIGNATURA PER A LA IMPLANTACIÓ D’UN SERVEI ASSISTENCIAL PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL AL NOSTRE POBLE

El dia 16 de març de 2017 va tenir lloc la signatura de l’escriptura de cessió dels terrenys annexos entre el CAP i la Llar d’infants les Beceroles, de l’Ajuntament de Santa Bàrbara en favor de l’Associació de Famílies de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de la Comarca del Montsià (APASA).

Aquest és l’últim pas per fer efectiu i posar en funcionament el conveni signat a l’abril de 2016 entre totes dues entitats, que té per objectiu la implantació d’un servei assistencial per a persones amb discapacitat intel·lectual. En una primera fase es construirà un servei de teràpia ocupacional, podent així traslladar l’actual servei que es presta des de fa tres anys a les instal·lacions del Centre Cultural; i en una segona fase un servei assistencial o residencial.

A grans trets, les bases del conveni estipulen que la temporalitat de cessió del terreny és de 25 anys, i que si no es compleixen els terminis pactats i per als usos concrets establerts, el terreny revertirà de nou a l’ajuntament planer.

Així mateix estableix quines despeses hauran d’anar a càrrec de cadascuna de les entitats, així com el compromís per part d’APASA de contractar, en igualtat de condicions econòmiques i de prestació de serveis, empreses amb domicili fiscal al municipi, tant per a la construcció com per al manteniment de les instal·lacions.

La signatura de cessió dels terrenys suposa, per tant, la utilització dels mateixos per a l’ús a què s’havien volgut destinar des d’un primer moment, la instal·lació d’un servei residencial d’atenció a les persones; a la vegada que la possibilitat que l’entitat APASA, que dona servei a tota la comarca, pugui descentralitzar els seus serveis i arribar a un més ampli nombre de persones.

Poder oferir un servei d’aquesta índole i al municipi, permetent agrupar l’atenció a les persones dels municipis de l’interior del Montsià, és un dels objectius generals que tota administració pública s’hauria de marcar, i és per això que tant la regidora de Serveis Socials com l’alcalde es mostren satisfets d’haver pogut fer realitat, esperant que en un breu període de temps es pugui fer realitat la construcció de l’edifici i trasllat del servei.

Santa Bàrbara, 16 de març de 2017

Regidoria de Serveis Socials