ELS GEGANTS TORNEN!
717
post-template-default,single,single-post,postid-717,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ELS GEGANTS TORNEN!

ELS GEGANTS TORNEN!

Els gegants de Santa Bàrbara tornaran a dansar pels carrers i places de la nostra vila i ho faran properament, en el marc de la Festivitat de Sant Gregori, concretament t el dia 13 de maig durant el sopar popular a la plaça de l’Alcalde Cid i Cid.
La nova Colla de Geganters té per objectius que els gegants, Bàrbara i Gregori, tinguin presència a les festes de la vila i també puguin visitar altres pobles i ciutats de la rodalia.

Els gegants de Santa Bárbara van ser batejats el dia 16 de juliol de l’any 1989. Els padrins van ser els gegants de Sant Carles de la Ràpita i Sant Jaume d’Enveja. Aquella primera colla va sortir amb els gegants fins a l’any 2006 i després de dos anys d’absència, l’any 2008, es va tornar a recuperar la tradició gegantera, tot i que va estar molt poc activa degut a pocs mitjans tècnics i humans.

No ha estat fins a aquest any 2017, que un grup de gent, amb el suport de l’alcaldia i les Regidores de Cultura, Festes i Turisme, han volgut tirar endavant la colla de geganters planers, cosa que enorgulleix a l’Ajuntament de Sant Bàrbara

Des de la nova colla de geganters es vol agrair a totes les persones que han ajudat a mantenir vius els nostres gegants des del dia del seu bateig fins a l’actualitat, esperant que tothom pugui gaudir dels gegants Bàrbara i Gregori, i així poder mantenir aquesta tradició tant arrelada al nostre territori.

També, la Colla Gegantera ha creat una pàgina web i un perfil al facebook i inviten a tothom a visitar-la: www.collageganterasantabarbara.es.

Santa Bàrbara, 18 d’abril de 2017

Regidoria de Turisme