LECXIT A L’SMARTCENTRE DE SANTA BÀRBARA
403
post-template-default,single,single-post,postid-403,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

LECXIT A L’SMARTCENTRE DE SANTA BÀRBARA

LECXIT A L’SMARTCENTRE DE SANTA BÀRBARA

LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa. LECXIT vol millorar la comprensió lectora dels infants involucrant escoles, famílies i voluntariat.

Segons l’informe PISA del 2015, el 16% dels estudiants no assoleixen les competències lectores bàsiques. Aquesta situació afecta el seu rendiment escolar en conjunt, ja que la manca de comprensió lectora porta a un baix rendiment en totes les matèries.

El mateix informe vincula directament lectura i èxit educatiu, i diu que el 31% dels estudiants amb alt rendiment llegeixen entre 1 i 2 hores al dia. En aquest sentit, el paper de les famílies és clau: segons les dades de la OCDE, si els pares i mares llegeixen freqüentment amb els fills durant la primària, aquests obtenen millors resultats.

LECXIT funciona gràcies a la col·laboració dels voluntaris i voluntàries, que acompanyen els infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana. També és clau la participació de les escoles, amb les quals es creen ponts pedagògics, i de les famílies, que disposen de material de suport per incentivar la lectura a casa. El projecte estableix vincles amb entitats de l’entorn de l’escola, com entitats culturals i socials, biblioteques o mitjans de comunicació locals, per fer el teixit local partícip d’aquest procés.

L’Ajuntament de Santa Bàrbara conjuntament amb l’Escola Jaume Balmes i l’equip de Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social del Departament d’Ensenyament posaran en funcionament, el proper curs escolar, el programa LECXIT a l’Smartcentre de Santa Bàrbara. Per això s’està realitzant una campanya de recaptació de voluntaris que vulguin col·laborar a millorar la comprensió lectora dels infants, a través de la participació en sessions de lectura, d’una hora per setmana, amb un nen o nena.

Totes les persones interessades a fer-se voluntàries poden passar a informar-se per l’Smartcentre.

Cal fer constar que no ensenyarem a llegir, sinó que practicarem la lectura per plaer; per tant no cal cap formació específica, només ganes de col·laborar amb els infants.

Abans de començar ens trobarem per fer els aclariments que calguin i respondre a tots els dubtes que es puguin presentar: Inscriviu-vos-hi, tots podem ser voluntaris i els nostres xiquets ens necessiten però, a més, gaudireu molt de l’experiència!

Santa Bàrbara, 3 de maig de 2017

Regidoria de Cultura