FRANCISCO CASADÓ PLA, MÈRIT PLANER 2017
400
post-template-default,single,single-post,postid-400,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

FRANCISCO CASADÓ PLA, MÈRIT PLANER 2017

FRANCISCO CASADÓ PLA, MÈRIT PLANER 2017

El dilluns 8 de maig es va celebrar el sopar de gala i l’acte de Reconeixement al Mèrit Planer 2017 que, aquest cop, va recaure en la figura de Francisco Casadó Pla. El guardonat rebia el pin d’or amb el relleu de l’escut oficial del poble i una escultura amb l’escut de la vila, obra de l’artista i presidenta de l’Associació d’Artistes Planers.

Francisco Casadó Pla va néixer el 15 de juliol del 1947 al sí d’una família treballadora i humil del nostre poble. Només amb 5 anys es va quedar sense pare, la qual cosa va fer que la seva vida canviés, ja que ben aviat va haver de deixar l’escola (als 11 anys), per ajudar a la seva mare, Casilda, a tirar endavant. Està casat amb Lupe, dona de tarannà tranquil, de casa, endreçada, treballadora i en definitiva, la dona de la seva vida. Els seus dos fills, Sergio i Dolors, són les ninetes dels seus ulls, però si una passió actual té és la seva neteta Aida; quan està en ella es transporta 60 anys enrere i juga, riu, parla, canta… i sempre donant-li bons consells i ensenyant-li de valent.

El seu treball sempre ha estat relacionat amb el món de la pagesia, bé com a pagès o gestionant finques, i també al voltant dels productes fitosanitaris exercint la tasca de comerciant dels mateixos. Un treball en el qual sempre s’ha involucrat molt i que ha estat una altra de les seves passions, ja que va ser delegat dels treballadors de la zona primerament i, més tard, delegat nacional de Cítrics de Catalunya, dintre d’Unió de Pagesos, ja que és una persona amb fortes conviccions. Va estar 21 anys formant part del comitè de la Fruita Dolça de Catalunya, representant les comarques meridionals de Tarragona.

A nivell local, sempre ha estat vinculat i implicat en el món associatiu i d’entitats d’arreu. Va començar sent membre de la junta de l’APA de l’Escola Jaume Balmes i va ser un dels primers representants al Consell Escolar, a l’època de la construcció de les noves escoles. Però la seva inquietud col·laborativa no va acabar aquí, tot al contrari, només havia començat. L’any 1986 va entrar com a membre vocal de la Banda de Cornetes i Tabals Xiquets Grup Balmes. Un any després, l’any 1987 va ser president conjuntament de la Banda de Cornetes i Tabals i del Grup de Majorets, tasca que va desenvolupar fins al 2006 implicant-se en el canvi que van haver de fer les Majorets per convertir-se en el Club Twirling Santa Bàrbara. En aquesta època va formar part també de la Federació Espanyola de Twirling, per tal de defensar l’esport i treballar pel club del municipi.

Entre els anys 2003 i 2007, com una forma més de col·laborar i participar en l’activitat del poble, va formar part de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, com a regidor d’Urbanisme i Agricultura. Anys en què l’Urbanisme local també va arribar als seus màxims històrics.

Actualment, la seva tasca se centra en la Unió Musical Jaume Balmes, sent el president des de l’any 1989; una tasca que li ha permès formar part de la Federació de Bandes de Catalunya. També ha treballat per tenir una Escola de Musical amb el reconeixement del Departament d’Ensenyament, una tasca costosa i llarga, però que al final va arribar a bon port, i ara els alumnes de l’EMM de Santa Bàrbara poden gaudir d’uns ensenyaments reglats musicals al nostre poble.

Han estat 30 anys dedicats en cos i ànima a una altra de les seves passions: la música. 30 anys implicat en aquesta entitat, la Unió Musical Jaume Balmes, com a president i com a músic, compartint estones bones i d’altres no tan bones, però sempre amb molta positivitat i treballant per tal de portar endavant l’entitat i la gent que en forma part.

L’alcalde, Alfred Blanch, destacava els motius que van portar al Ple de l’Ajuntament de Santa Bàrbara a concedir el màxim guardó que s’atorga al municipi, el reconeixement al mèrit planer, a Francisco Casadó Pla, en un acte entranyable al mateix temps que emotiu, emmarcat dins de la programació de les 26es Jornades Culturals i, com comentava, ho feia amb una il·lusió especial ja que era el primer reconeixement com a alcalde. Finalment, l’alcalde destacava que el protagonista és un home apassionat, que tot el que fa ho fa i ho viu amb passió i que fer-ho de manera altruista durant tants anys, només es pot fer estimant i creient en allò que s’està fent dia a dia.

Santa Bàrbara, 10 de maig de 2017

Regidoria de Cultura