ABRIL I MAIG PLENS D’ACTIVITATS AL MUSEU DE LA VIDA A LA PLANA
683
post-template-default,single,single-post,postid-683,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ABRIL I MAIG PLENS D’ACTIVITATS AL MUSEU DE LA VIDA A LA PLANA

ABRIL I MAIG PLENS D’ACTIVITATS AL MUSEU DE LA VIDA A LA PLANA

Les Jornades Culturals acostumen a tenir sempre un gran impacte sobre l’activitat anual del Museu de la Vida a la Plana. Cada any, entre finals d’abril i gran part del mes de maig, les diferents activitats i esdeveniments que s’hi celebren, ajuden a dinamitzar l’equipament sociocultural de Santa Bàrbara per excel·lència.

La inauguració de les jornades es va realitzar el dia 22 d’abril a càrrec de l’Alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch Farnós; aquesta es va acompanyar d’una actuació de música i dansa. Aquell mateix dia, ja es van iniciar les activitats amb una visita dels alumnes de 4t de primària de l’Escola Soriano Montagut d’Amposta. Dies després, també ens van visitar els alumnes del mateix curs de l’Escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara.

Aprofitant la festa de Sant Gregori, es va realitzar una nova visita teatralitzada al museu. Aquest cop van ser els membres de l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes qui van poder gaudir d’una visita més entretinguda, així com també van poder gaudir aprenent danses tradicionals del municipi, a càrrec de les monitores de l’entitat.

El Centre d’Estudis Planers també va tenir gran part de protagonisme durant aquests dies. En aquest sentit, es van realitzar diferents activitats lligades al procés d’inici de la independència que, enguany, compleix els seus dos-cents anys.

Finalment, el cap de setmana del 20 i 21 de maig, es va celebrar el Dia Internacional dels Museus on, a banda de celebrar una jornada de portes obertes durant els dies d’obertura, es va realitzar un taller d’oleoteràpia organitzat des del Museu de les Terres de l’Ebre, on es van mostrar usos de l’oli d’oliva vinculats principalment a la higiene i cosmètica.

La importància de les Jornades Culturals en la dinamització del museu representa una injecció bàsica a nivell de visites i activitats, essent un dels moments més àlgids de la temporada, destaca la regidora de Turisme Laia Pla.

Santa Bàrbara, 21 de maig de 2017

Regidoria de Turisme