FINALITZEN LES XXVI JORNADES CULTURALS
678
post-template-default,single,single-post,postid-678,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

FINALITZEN LES XXVI JORNADES CULTURALS

FINALITZEN LES XXVI JORNADES CULTURALS

Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, tots els anys, entre els mesos d’abril i maig s’organitzen les Jornades Culturals. Normalment, aquestes comencen el cap de setmana anterior a Sant Jordi i acaben amb la festivitat de Sant Gregori, però aquest any, donat que era Setmana Santa, es van iniciar el mateix cap de setmana de Sant Jordi i van acabar el cap de setmana del 20 i 21 de maig amb la celebració del dia internacional dels museus.

La inauguració de les XXVI Jornades Culturals va tenir lloc el dissabte 22 d’abril on també es va fer la presentació dels actes commemoratius dels 200 anys de l’inici del procés d’independència municipal, del logotip creat per a l’ocasió i l’estrena de la jota planera amb cobles específiques dedicades al poble de Santa Bàrbara. Tot i així, el divendres abans, ja es van realitzar diverses activitats en motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi, amb la venda de roses i les lectures en veu alta, a més d’altres actes de caire cultural per celebrar la diada.

Des del 21 d’abril i fins al 21 de maig es van anar seguint tot un ampli ventall d’activitats com la xerrades, presentacions de llibres, exposicions, sortides, etc. i una nova edició del viatge al passat planer, un espectacle amb representacions, música i ball que fa uns anys que es realitza al municipi i que aquest any se li ha donat un caire més singular degut a que se celebren els 200 anys de l’inici del procés d’independència municipal.

També hi van haver actes rellevants com l’entrega de premis del XXVI Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara que va comptar amb presentació del llibre de l’Associació de Poetes “Poemes al Vent 2016”, amb recital poètic, i la festivitat de Sant Gregori, el dia 9 de maig amb els actes més institucionals i els dies 12, 13 i 14 de maig amb els actes de caire més tradicional als quals ja ens té acostumat el nostre patró.

En definitiva, uns mesos d’intensa activitat cultural que, com molt bé comentava l’alcalde i regidor de Cultura, Alfred Blanch, l’èxit que cada any tenen les Jornades Culturals i la participació de les entitats municipals i de la gent en general, encoratgen a seguir treballant per la cultura i la identitat planera.

Tot i així, tal i com també comentava l’alcalde, l’activitat cultural no s’ha acabat del tot, ja que aquest any també s’iniciaran les primeres Jornades Culturals Infantils que se celebraran del 5 al 10 de juny i on es portaran a terme tallers variats i diferents per a cada una de les tardes d’aquesta primera setmana de juny.

Santa Bàrbara, 22 de maig de 2017

Regidoria de Cultura