SANTA BÀRBARA IMPLANTA LA FINESTRETA ÚNICA EMPRESARIAL (FUE) i EL PORTAL ELECTRÒNIC ÚNIC PER A LES EMPRESES
626
post-template-default,single,single-post,postid-626,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

SANTA BÀRBARA IMPLANTA LA FINESTRETA ÚNICA EMPRESARIAL (FUE) i EL PORTAL ELECTRÒNIC ÚNIC PER A LES EMPRESES

SANTA BÀRBARA IMPLANTA LA FINESTRETA ÚNICA EMPRESARIAL (FUE) i EL PORTAL ELECTRÒNIC ÚNIC PER A LES EMPRESES

L’Ajuntament de Santa Bàrbara ha implantat recentment la Finestreta Única Empresarial (FUE) i el Portal Electrònic Únic per a les empreses. Un pas endavant en l’administració electrònica que vol fomentar l’activitat econòmica i facilitar a emprenedors i empresaris la seva relació amb el consistori.

D’aquesta manera es dona compliment a allò que disposa la llei 16/2015 i es mostra el compromís en l’impuls econòmic dels emprenedors i empresaris de Santa Bàrbara i, a la vegada, es fa possible la col·laboració entre administracions -Generalitat i Ajuntaments-, ja que amb independència de l’administració responsable s’incorporen tots els tràmits i serveis que s’hagin de realitzar per exercir l’activitat empresarial, al llarg de tot el cicle de vida d’una empresa.

Ja fa més d’un any que el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 16/2015, de simplificació de l’activitat administrativa de l’Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d’impuls de l’activitat econòmica. Una norma que té com a objectiu final fomentar l’activitat econòmica, i contempla aspectes com la reducció dels tràmits administratius que han de fer les empreses, l’increment de la transparència i la simplicitat dels procediments, l’eliminació del temps per iniciar una activitat i el foment i increment dels mecanismes de col·laboració entre les administracions públiques catalanes.

D’aquesta manera, s’ha volgut donar resposta a la demanda de la ciutadania, del món local i del món empresarial, de simplificar i agilitar els procediments per poder iniciar una activitat empresarial i dotar-los de més transparència.

La FUE ja està implantada en el 96% dels municipis de Catalunya (905), donant cobertura al 76% de la població. Així mateix, a través del portal Canal Empresa, la FUE permet gestionar 524 tràmits relacionats amb l’activitat econòmica, un 40% dels quals es poden fer íntegrament pel canal electrònic. A més a més, cal destacar que la implantació de la FUE ha contribuït a invertir les preferències de les empreses pel que fa a tramitació electrònica. Mentre el 2014 es gestionava un 37% dels expedients per via electrònica i un 63% presencialment, el 2016 s’ha invertit la tendència i la gestió electrònica dels expedients representa el 72% del total.

Finestreta única empresarial

Santa Bàrbara, 26 de maig de 2017

Regidories de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies