FINALITZA EL CODECLUB A L’SMARTCENTRE
613
post-template-default,single,single-post,postid-613,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

FINALITZA EL CODECLUB A L’SMARTCENTRE

FINALITZA EL CODECLUB A L’SMARTCENTRE

29Divendres 26 de maig va tenir lloc l’última sessió formativa del Codeclub que s’ha dut a terme a l’aula de formació de l’Smartcentre. Han estat un total de dotze sessions en les quals han participat 9 alumnes d’entre 10 i 12 anys. Codeclub a les biblioteques és una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat, que juntament amb Codeclubcat i les universitats UOC, UPC i UDG vol iniciar als nens i nenes a la programació d’ordinadors. Igual que la resta de Codeclubs, els tallers són gratuïts i gestionats per voluntaris, que en aquest cas són estudiants de grau de les tres universitats.

Els principals objectius d’aquesta activitats han estat:

• Acostar els nens i nenes d’entre 10 i 12 anys a les biblioteques públiques, oferint-los la possibilitat d’iniciar-se a la programació d’ordinadors en un dels 39 clubs que s’han posat en marxa a diferents biblioteques del territori català.
• Oferir des de les biblioteques una oferta formativa atractiva per una franja d’edat clau en la fidelització del ciutadà a la biblioteca. El projecte també permet la intervenció de les famílies en el procés d’aprenentatge.
• Fomentar l’equitat: la iniciativa és gratuïta i oberta a tots els nens i nenes amb la intenció que la participació sigui paritària al 50%.
• Treballar la creativitat, la planificació i el pensament crític a través de la programació de jocs.
• Incentivar les vocacions científico-tecnològiques entre els infants.
• Fomentar la col·laboració de l’entorn universitari a les biblioteques públiques.
• Avaluar els resultats d’aquest projecte pilot per tal d’estendre’l a tota la xarxa de biblioteques a curt termini.

Alfred Blanch i Adrián Batiste, com a responsable de l’Smartcentre i com a regidor de Noves Tecnologies respectivament, valoren molt positivament que l’Smartcentre participi i col·labori en aquestes iniciatives formatives i que els infants de la nostra població es puguin beneficiar i participar d’aquestes activitats.

Santa Bàrbara, 29 de maig de 2017

Regidoria de Cultura i Noves Tecnologies