I JORNADES CULTURALS INFANTILS
1333
post-template-default,single,single-post,postid-1333,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

I JORNADES CULTURALS INFANTILS

I JORNADES CULTURALS INFANTILS

Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, per primera vegada s’han organitzat unes Jornades Culturals Infantils, aquestes s’han portat a terme entre el 5 i el 10 de juny, i on hi ha hagut activitats relacionades amb la cuina, tallers, teatre, exposicions, música, titelles, entre d’altres.

En concret les activitats que s’han realitzat han estat:

El dilluns, 5 de juny i a les 17 hores vam tenir la primera activitat “Masterchef” a l’Escola Jaume Balmes, a càrrec de l’AMPA de l’Escola, amb la cuinera invitada Marta Fort Rodríguez i amb un jurat molt divertit que va provar tots els plats que van realitzar els més petits. També Marta va fer per a tots els assistents creps de xocolata, creps de pernil dolç amb formatge i batut de fruita. Els participants, a part de menjar-se el que ells havien preparat, van berenar; i la resta de productes del “súper” van ser portats al Centre Obert l’Oliveta.

El dimarts, 6 de juny a les 18 hores hi va haver una sessió de ioga en família, va ser una sessió diferent, un moment per compartir amb la família a partir d’un joc de ioga que va fer aprendre diferents postures i maneres de respirar.

El dimecres, 7 de juny a les 18 hores es va realitzar un taller de capgrossos al Parc de l’Smartcentre, a partir de materials reciclables tots es van poder fer el seu capgròs. Tot seguit, van venir de visita els capgrossos del poble i tots junts van gaudir d’una estona de ball. També el dimecres, a les 19 hores es va portar a terme la inauguració de l’exposició “Mira amb bons ulls!”, dibuixos, il·lustracions, quadres… dels artistes de l’Institut les Planes. L’exposició es va poder visitar durant tot el cap de setmana.

El dijous, 8 de juny a les 18 hores es va fer un taller de teatre i, a continuació, la representació teatral. Es va representar “La rateta que escombrava l’escaleta”. Aquesta activitat es va fer a la Masada de l’Alto, cosa que va significar que en un marc immillorable hi havia l’escaleta, uns actors i actrius més que implicats, una rateta molt presumida i un gat vegetarià. Finalment, pares, mares, avis, àvies i públic en general van gaudir de l’obra.

El divendres, 9 de juny i a les 12 hores els alumnes de l’escola van gaudir d’un concert de la Banda de l’Escola Municipal de Música Germans Arasa Els Flarets. Els més petits i a les 16 hores la festa de la primavera de la Llar d’Infants les Beceroles, organitzada pel mateix centre. I a les 18 hores i al Parc Municipal l’espectacle de titelles a càrrec de la Companyia Matito, un espectacle familiar on grans i petits van passar una estona molt divertida amb les titelles i la música d’aquest espectacle. També el divendres a les 19.30 hores es van dur a terme dues obres de teatre que representaven els alumnes de l’Institut les Planes:
MALEÏDA POMA! d’Anna Ballester, obra de teatre interpretada pels alumnes de 1r d’ESO.
I LA VOLTA AL MÓN EN 80 DIES de Jules Verne, adaptació de Juli Disla interpretada pels alumnes de 2n d’ ESO.

El dissabte, 10 de juny i a les 11 hores i com a cloenda d’aquesta primera setmana cultural infantil, es va preparar una gimcana cultural amb jocs d’aigua i jocs tradicionals a la Plaça dels Segadors, organitzat pel Centre Obert l’Oliveta.

Alfred Blanch, alcalde i regidor de Cultura es mostrava molt satisfet per la setmana plena d’activitats per als infants del nostre poble i veure amb la intensitat que s’havia viscut i la participació que hi havia hagut, cosa que l’encoratja a seguir amb aquesta línia i realitzar l’any vinent unes segones Jornades Culturals Infantils.

Santa Bàrbara, 12 de juny de 2017

Regidoria de Cultura