LA CASTANYADA AL CENTRE OBERT
5197
post-template-default,single,single-post,postid-5197,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

LA CASTANYADA AL CENTRE OBERT

LA CASTANYADA AL CENTRE OBERT

La castanyada és la primera festivitat que es troba després del canvi d’estació. El ritual de fer panellets i de torrar castanyes esdevé una tradició apresa d’avis a nets. Per això, cada any, els xiquets i xiquetes realitzen els tradicionals panellets.

El dilluns a la tarda, els menors van fer els panellets, seguint la recepta tradicional: ametlla, sucre, patata, llimona, ou i per decorar-los després de cuits hi van posar Lacasitos.

Els panellets van obtenir un bon resultat, que van poder compartir amb les seves famílies. A més de fer-ne per degustar-ne, també se’n van emportar a casa. Els xiquets i xiquetes del centre se’ls van endur dins d’una caixeta decorada amb pintura i imatges relacionades amb la festivitat, que havien fet uns dies abans al taller de celebracions especials.

També aquesta mateixa tarda, coincidint amb l’elaboració dels panellets dels iaios i iaies del Centre de Dia Vima, un petit grup de xiquets i xiquetes del centre van ajudar-los en la realització dels panellets, fent una activitat conjunta nens/es i iaios/es.

El dimarts a la tarda, van realitzar la festa de la castanyada, on vam poder degustar els panellets, joc lliure i després van poder gaudir del maquillatge terrorífic, que els hi va agrada molt.

La regidora, Montse Rodríguez, apunta la importància de què els més petits coneguin i celebren les nostres festes tradicionals, i tot el que comporta, com la realització de les postres tradicionals de la festivitat.

Regidoria de Serveis Socials