PROTOCOL REGULADOR DE MESURES CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA I LA VULNERABILITAT ECONÒMICA ENTRE SOREA I L’AJUNTAMENT DE SANTA BÀRBARA
5561
post-template-default,single,single-post,postid-5561,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

PROTOCOL REGULADOR DE MESURES CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA I LA VULNERABILITAT ECONÒMICA ENTRE SOREA I L’AJUNTAMENT DE SANTA BÀRBARA

PROTOCOL REGULADOR DE MESURES CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA I LA VULNERABILITAT ECONÒMICA ENTRE SOREA I L’AJUNTAMENT DE SANTA BÀRBARA

El passat dilluns 13 de novembre es va signar el protocol regulador de mesures contra la pobresa energètica i la vulnerabilitat econòmica entre Sorea i l’Ajuntament de Santa Bàrbara, degut a la crisi econòmica que ha empitjorat les condicions de moltes persones que viuen al llindar de la pobresa i ha fet que, per a molta gent, els serveis d’electricitat, gas o aigua s’hagin convertit en una despesa difícil o impossible d’afrontar, donant lloc al que s’ha convingut en denominar pobresa energètica.

l’Ajuntament de Santa Bàrbara i Sorea, amb la voluntat compartida de fer un pas més en el seu compromís de trobar solucions a les situacions de pobresa energètica, i poder garantir el servei d’aigua a totes aquelles persones i famílies que es trobin en una situació de vulnerabilitat econòmica i/o en risc d’exclusió residencial, han decidit formalitzar un protocol, en el que es regulin les actuacions a dur a terme davant de les anteriors situacions de pobresa energètica, que provoquen la impossibilitat d’atendre, dins el termini previst, les factures per al consum d’aigua, i evitar que es portin a terme talls de subministrament.

L’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch destacava d’aquest protocol el Fons de Solidaritat de 1.000 € per cobrir les factures d’aigua de les famílies vulnerables segons avaluació prèvia de l’Ajuntament. L’Ajuntament de Santa Bàrbara i Sorea donaran publicitat de les tarifes socials i d’altres ajuts per fer front a la pobresa energètica que, a tal efecte, tinguin aprovades.

A la pàgina web de Sorea, a les seves oficines d’atenció al client i al servei municipal d’aigües de Sorea, a les oficines de l’Ajuntament, es disposarà d’informació actualitzada de les tarifes socials aprovades, possibles bonificacions, o qualsevol altra ajuda econòmica. El personal d’atenció al client informarà i assessorarà als usuaris de possibles solucions i els ajudarà en la seva tramitació.

Alcaldia