APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2018
6510
post-template-default,single,single-post,postid-6510,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2018

APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2018

Els comptes municipals, que van rebre el suport de PDECAT, el vot contrari d’EP i l’abstenció del PPC, segueixen prioritzant les inversions en renovació de vials i xarxes de serveis, i el manteniment dels serveis bàsics.

En el ple extraordinari del passat dia 23 de novembre, entre d’altres punts, es va aprovar el pressupost per a l’exercici 2018. Uns comptes municipals que segueixen prioritzant les inversions en xarxa viària, el manteniment dels serveis bàsics, així com també partides d’atenció a les persones, per tal de donar un millor benestar a tots els planers i planeres. La línia pressupostària per al 2018 és la ja iniciada els anys anteriors, on la millora de les instal·lacions, xarxes i ferms del diferents carrers del poble centren la major part de l’esforç d’inversió local. Inicialment, els carrers pressupostats per millorar són el carrer Aire en la seva Fase I, i l’Hostal dels Frares, tot i que la idea de l’equip de govern és anar incorporant algun projecte de remodelació més, a mesura que avanci l’any, com per exemple, el carrer Sant Rafel, la plaça de la Rúbia o la creació d’una nova rotonda a la cruïlla entre la carretera de la Galera, el passeig de la Generalitat i l’avinguda d’Europa.

Enguany també, pressupostàriament com a inversió, hi figura la instal·lació d’un plaguicida a la sortida del Pou Vell, per tal de resoldre definitivament el tema dels contaminants eventuals dels aqüífers. Aquesta actuació ve finançada per l’ACA, Sorea i el propi ajuntament. També destacava l’alcalde que enguany no hi figura la partida de rehabilitació de l’Ajuntament, perquè l’edifici està ja totalment consolidat i sense cap perill estructural, i si durant l’any donen fruit les negociacions encetades amb la Generalitat, ja s’incorporaria al pressupost i es podria executar una nova fase de l’obra.

El pressupost en xifres d’ingressos puja a 3.353.694 € i en l’apartat de despeses un total de 3.299.330 €. Aquest fet fa que el pressupost 2018 segueixi, un any més, complint l’objectiu d’estabilitat, la regla de la despesa i l’objectiu de deute, mantenint una ràtio d’endeutament molt baixa, situada al 4’48%.

Es pot consultar el detall dels pressupostos a la pagina web municipal i a les oficines de l’ajuntament.

L’alcalde, Alfred Blanch, ha defensat aquests comptes del 2018, ja que segueixen en la línia de millora en aspectes més necessaris d’inversió i la millora i manteniment de serveis bàsics per a la població. Tanmateix, l’alcalde vol donar les gràcies públicament a tot el Departament de Secretaria i Intervenció per la dedicació i bona elaboració que s’ha produït en la tramitació del pressupost, podent així tenir-lo en funcionament des del primer dia de l’any.

Pressupost 2018

Alcaldia