ACTIVITAT FÍSICA ALS PARCS DE SALUT
11883
post-template-default,single,single-post,postid-11883,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ACTIVITAT FÍSICA ALS PARCS DE SALUT

ACTIVITAT FÍSICA ALS PARCS DE SALUT

L’Ajuntament de Santa Bàrbara, amb la intenció de dinamitzar els parcs de salut existents al municipi i de fomentar l’activitat esportiva entre la gent gran, ha establert col·laboració amb la Fundació Siel Bleu per iniciar, al llarg del mes de febrer, el projecte “Activitat física als parcs de Salut”.

Aquest projecte ofereix servei d’activitat física dirigida per a gent gran als parcs de salut municipals, on es proposa la intervenció comunitària a favor de l’envelliment actiu i saludable, per mitjà de la dinamització dels parcs urbans, marcant-se els següents objectius de treball:

-Reduir el sedentarisme a la població, fomentant la promoció de l’exercici físic moderat mitjançant un programa supervisat d’utilització del parc urbà saludable.

-Aconseguir que els majors de 65 anys incrementin el seu nivell de socialització a partir d’incloure’ls en les sessions de dinamització.

-Promocionar i potenciar els nous serveis-instal·lacions entre la ciutadania, donant valor social a la inversió en aquest equipament.

S’exercitaran les qualitats físiques bàsiques com la força, la flexibilitat, la resistència, l’equilibri o la coordinació, components vitals de la condició física relacionats amb la salut i la qualitat de vida.

Les activitats s’ampliaran no només als elements integrants del parc de salut, sinó també a possibles elements de l’espai públic on estigui ubicat el parc, així com també material d’educació física pròpia de l’empresa.

Els participants gaudiran de:

– Sessió informativa, test de valoració i entrevista individual, avaluació continua i final.

– Directrius educatives sobre l’equipament esportiu necessari per a la realització de les sessions, de com evitar riscos durant la pràctica.

– Pràctica de com realitzar els exercicis en cada aparell i els beneficis que aporten.

– En finalitzar les sessions els participants rebran un resum d’exercicis, perquè puguin continuar de forma habitual practicant allò que han après al parc de salut.

A nivell pràctic, es realitzaran sessions amb un nombre de participants per grup que serà d’entre 15 i 18 persones. Mínim una sessió a la setmana, d’1 hora aproximadament, i contindran una part d’escalfament, el nucli principal i la part de tornada a la calma.

Cal apuntar que aquest projecte de dinamització complementarà el projecte, iniciat per la Regidoria  d’Esports, de senyalització d’una ruta saludable urbana que tindrà en compte tots els parcs de salut existents al municipi, i que es completarà amb la senyalització dels elements que contenen cadascun dels parcs.

El proper dimarts 7 de febrer, a les 19 hores i al Centre Municipal de Serveis Socials, se celebrarà una sessió informativa oberta a tota la població que hi pugui estar interessada.

Tant la regidora de Serveis Socials, Montse Rodríguez, com el regidor d’Esports, Joan Abella, es mostren satisfets de poder posar en marxa ambdós projectes.

Santa Bàrbara, 1 de febrer de 2018

Regidoria de Serveis Socials