ATENCIÓ CONTINUADA DEL SERVEI DE PRIMERA ACOLLIDA
12109
post-template-default,single,single-post,postid-12109,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ATENCIÓ CONTINUADA DEL SERVEI DE PRIMERA ACOLLIDA

ATENCIÓ CONTINUADA DEL SERVEI DE PRIMERA ACOLLIDA

L’Ajuntament de Santa Bàrbara i l’Àrea d’atenció a les persones del Consell Comarcal del Montsià han posat en marxa un servei continuat de primera acollida.

El servei de primera acollida és un conjunt d’accions i recursos formatius i d’informació adreçat a les persones nouvingudes i retornades a Catalunya (tot i que també poden accedir al servei els ciutadans que visquin fa anys a Catalunya), inclou la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar la integració social i laboral a Catalunya.

Els continguts formatius es divideixen en tres mòduls:

– Mòdul A.1 i A.2: coneixements en llengua catalana i castellana amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les llengües.

– Mòdul B: coneixements laborals amb una durada de 15 hores.

– Mòdul C: coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic on també es dona a conèixer el municipi i els serveis de l’entorn amb una durada de 15 hores.

El servei s’ha ubicat a les oficines de l’Ajuntament. La professional de referència del Servei d’Acollida informarà i tramitarà l’accés al servei, que dona les eines inicials per fer més fàcil la incorporació a la societat catalana de les persones nouvingudes o retornades.

A més, el Certificat d’Acollida és útil en els processos d’estrangeria com ara l’arrelament social, la modificació o la renovació d’autoritzacions de residència, entre d’altres.

També s’ofereix informació i orientació en els processos d’estrangeria (autoritzacions de residència, homologació d’estudis, etc.) a les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades.

L’horari d’atenció del servei de primera acollida és el següent:

-Dilluns, dimecres i dijous, de 9 a 13 hores, a les oficines de l’Ajuntament.

-Dilluns, de 15 a 16:30 hores, al Centre Municipal de Serveis Socials.

Santa Bàrbara, 5 de febrer de 2018

Regidoria de Serveis Socials