PROCÉS DE CONSERVACIÓ AMB UNA RENOVADA APARENÇA DE GREGORI I BÀRBARA
12199
post-template-default,single,single-post,postid-12199,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

PROCÉS DE CONSERVACIÓ AMB UNA RENOVADA APARENÇA DE GREGORI I BÀRBARA

PROCÉS DE CONSERVACIÓ AMB UNA RENOVADA APARENÇA DE GREGORI I BÀRBARA

Després de molts anys, durant la Festivitat de Sant Gregori 2017, els gegants de Santa Bàrbara van tornar a dansar pels carrers i places de la nostra vila. La nova Colla de Geganters té per objectius que els gegants, Bàrbara i Gregori, tinguin presència a les festes de la vila i també puguin visitar altres pobles i ciutats de la rodalia durant molts anys més. Per això, aquest 2018 s’ha realitzat un procés de conservació amb una renovada aparença de Gregori i Bàrbara, els gegants de Santa Bàrbara a càrrec del taller d’imatgeria popular Calaix de Sastre.

Els gegants de Santa Bárbara van ser batejats el dia 16 de juliol de l’any 1989. Els padrins van ser els gegants de Sant Carles de la Ràpita i Sant Jaume d’Enveja. Aquella primera colla va sortir amb els gegants fins a l’any 2006 i després de dos anys d’absència, l’any 2008, es va tornar a recuperar la tradició gegantera, tot i que va estar molt poc activa degut a pocs mitjans tècnics i humans. Però el passat 2017, un grup de gent, amb el suport de l’alcaldia i les Regidores de Cultura, Festes i Turisme, van voler tirar endavant la colla de geganters planers, realitzant sortides per diferents municipis i també assistint a diferents trobades, cosa que els ha animat a organitzar la propera trobada de geganters que tindrà lloc el dia 19 de maig a Santa Bàrbara.

Aviat els nostres estimats Bàrbara i Gregori compliran 30 anys, i des de la taller d’imatgeria han estat enfeinats reparant els seus braços i mans, com també els caps. A més a més han aprofitat per donar-los una nova imatge, de la qual tant ells com l’Ajuntament de Santa Bàrbara n’estan molt contents.

Santa Bàrbara, 6 de febrer de 2018