TALLER D’INTERNET SEGURA A L’INSTITUT LES PLANES
12163
post-template-default,single,single-post,postid-12163,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

TALLER D’INTERNET SEGURA A L’INSTITUT LES PLANES

TALLER D’INTERNET SEGURA A L’INSTITUT LES PLANES

Internet és un lloc ple d’oportunitats per als menors, on poden aprendre, comunicar-se o jugar. Però també hi ha alguns riscos i consells de seguretat que s’han de conèixer per evitar problemes. L’adquisició de la competència digital i l’exercici responsable de la ciutadania passa per tenir coneixements del que és permès a la xarxa i el que és una infracció, tenir consciència de la pròpia identitat digital i saber salvaguardar les dades personals, detectar abusos i saber demanar ajut a les persones adultes o conèixer els sistemes de protecció contra les amenaces dels programaris maliciosos.

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), és l’organisme encarregat de garantir la protecció, prevenció i governança en matèria de ciberseguretat, i vetlla per una societat digital segura per al conjunt de la societat catalana.

El programa Internet segura depèn del CESICAT, el qual resol els possibles conflictes o problemes que sorgeixen mentre s’utilitza Internet. L’objectiu principal és aconseguir que s’usin les tecnologies de la forma més segura per a les persones.

El 26 de gener i 2 de febrer, es va dur a terme el taller d’internet segura als alumnes de 1r d’ESO de l’Institut les Planes, per tal de fomentar el bon ús de les eines TIC i la prevenció de conductes de risc a la xarxa. El taller va tenir una durada de dues hores i van ser un total de 60 alumnes els quals el van realitzar.

Alguns dels consells generals que es van treballar van ser:

– Inventa contrasenyes difícils per protegir les teves dades. Guarda-les en un lloc segur i no les donis a ningú.

– A internet no tothom és amic. No quedis amb les persones que coneguis mitjançant la xarxa. I si quedes amb algú, avisa els teus pares o algun amic i queda en un lloc públic.

– No utilitzis les xarxes per difondre continguts ofensius, degradants o humiliants per a altres persones. Pots arribar a ser denunciat per això.

– Quan naveguis per internet intenta sempre fer-ho per pàgines segures i de confiança. No tothom té bones intencions a la xarxa, per això has d’anar amb compte.

El regidor de Noves Tecnologies i Joventut, Adrián Batiste, aposta per la prevenció del jovent del nostre municipi, ja que són el futur i, per tant, han d’aprendre i saber fer un bon ús de les TIC, ja que avui dia és l’eina principal de maneig dels nostres joves.

Santa Bàrbara, 5 de febrer de 2018

Regidoria de Noves Tecnologies i Regidoria de Joventut