MÉS PARELLES LINGÜÍSTIQUES A SANTA BÀRBARA
13933
post-template-default,single,single-post,postid-13933,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

MÉS PARELLES LINGÜÍSTIQUES A SANTA BÀRBARA

MÉS PARELLES LINGÜÍSTIQUES A SANTA BÀRBARA

Durant el mes de febrer s’han posat en marxa quatre noves parelles lingüístiques a la localitat que s’han organitzat des del servei de Formació d’adults de l’Ajuntament de Santa Bàrbara. Les vuit persones que han iniciat les trobades són alumnes de les classes de català. Que sigui així, no vol dir que sigui un programa només adreçat a les persones que estan inscrites a les classes, sinó que és un projecte obert a tothom qui hi vulgui participar.

El Voluntariat per la Llengua és un programa per practicar el català a través de la conversa, basat en la creació de parelles formades per un voluntari catalanoparlant i un aprenent que vol adquirir fluïdesa.

Les trobades estan conduïdes per voluntaris planers, que treballen, sobretot, la pràctica oral de la llengua. Cal tenir en compte que no són classes formals de la llengua, sinó espais on adquirir competències orals que serviran perquè els participants es sentin més segurs a l’hora d’entendre i parlar català. Les parelles de la localitat, actualment, són Imma i Liliam, Glòria i Mari, Josep i Helen, i Pepi i Ibtissame. N´hi ha que fan la trobada al Centre Municipal de Serveis Socials, n´hi ha que van a caminar o a prendre alguna cosa. Elles són qui decideixen on es troben.

La regidora de Serveis Socials, Montse Rodríguez, en primer lloc agraeix la implicació i l’interès mostrat tant pels voluntaris com pels aprenents. I en segon lloc, encoratja a la població en general, que tinguin disponibilitat i voluntarietat a adherir-se al programa, ja que considera que és un punt enriquidor per ambdues parts.

Santa Bàrbara, 22 de febrer de 2018

Regidoria de serveis Socials