S’INICIA EL PROJECTE DE SERVEI COMUNITARI “XALEM LA PLANA”
14929
post-template-default,single,single-post,postid-14929,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

S’INICIA EL PROJECTE DE SERVEI COMUNITARI “XALEM LA PLANA”

S’INICIA EL PROJECTE DE SERVEI COMUNITARI “XALEM LA PLANA”

El Departament d’Ensenyament es fa ressò de la necessitat de promoure entre l’alumnat el compromís cívic i impulsa el Projecte de Servei Comunitari per a l’alumnat de Secundària Obligatòria com un instrument per desenvolupar la competència social i ciutadana.

El Servei Comunitari esdevé un model en el qual l’aprenentatge millora el servei a la comunitat i el servei dona sentit a l’aprenentatge. El Servei Comunitari permet a l’alumnat analitzar el seu entorn i comprometre´s en la seva millora, promovent així l’educació en valors i compromís cívic.

Tant el Departament d’Ensenyament com l’Ajuntament de Santa Bàrbara volen afavorir la generalització del projecte Servei Comunitari entre els estudiants de Secundària Obligatòria de l’Institut les Planes, amb la finalitat de facilitar que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

El Servei Comunitari utilitza la metodologia d’Aprenentatge Servei, una metodologia eductiva que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en què els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

L’Ajuntament de Santa Bàrbara ha signat el conveni de col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat en relació al Projecte de Servei Comunitari, que es va iniciar el dijous 1 de març, en el servei de Centre Obert l’Oliveta.

Per tant, a partir d’aquest dia, durant totes les tardes en horari de 17 a 19.30 h, els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut les Planes, amb grups d’entre 4 a 6 alumnes, assistiran al centre obert per tal d’impartir el projecte, amb el suport de l’equip educatiu del centre.

La regidora de Serveis Socials, Montse Rodríguez, valora positivament la realització del projecte el qual té un enfocament bàsic al servei de la comunitat, on els alumnes de secundària podran experimentar i realitzar accions per als infants del centre. Al mateix temps, agraeix a l’Institut les Planes haver proposat el Centre Obert l’Oliveta com a  servei per poder desenvolupar-ho.

Santa Bàrbara, 5 de març de 2018

Regidoria de Serveis Socials