PRESA DE POSSESSIÓ DE LA JUTGESSA DE PAU SUBSTITUTA DEL JUTJAT DE PAU DE SANTA BÀRBARA
15196
post-template-default,single,single-post,postid-15196,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

PRESA DE POSSESSIÓ DE LA JUTGESSA DE PAU SUBSTITUTA DEL JUTJAT DE PAU DE SANTA BÀRBARA

PRESA DE POSSESSIÓ DE LA JUTGESSA DE PAU SUBSTITUTA DEL JUTJAT DE PAU DE SANTA BÀRBARA

Dijous 9 de març, al Jutjat de Pau de Santa Bàrbara i davant el jutge de pau i la secretària de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, va tenir lloc l’acte de presa de possessió de la jutgessa de pau substituta del Jutjat de Pau de Santa Bàrbara.

La durada del càrrec, conforme a l’art. 101 i següents de la Llei Orgànica 6/85 d’1 de juliol del Poder Judicial, serà de quatre anys des del nomenament per part de la Sala del Govern del Tribunal Superior de Justícia.

Hi ha jutjat de pau a tots els municipis on no hi ha jutjat de primera instància i instrucció. Els jutjats de pau són òrgans unipersonals amb jurisdicció al terme municipal. A Catalunya hi ha actualment 897 jutjats de pau, entre ells el del nostre municipi.

Al capdavant del jutjat de pau hi ha el jutge de pau, que és elegit per l’ajuntament del municipi i nomenat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un període de 4 anys. Per ser jutge de pau només cal ser major d’edat, tenir la nacionalitat espanyola i no estar immers en cap causa d’incapacitat, ni d’incompatibilitat per a l’exercici de les funcions jurisdiccionals (s’exceptuen les relatives a l’exercici d’activitats professionals o mercantils).

Santa Bàrbara, 9 de març de 2017

Secretaria