SANT JORDI A L’SMARTCENTRE
19099
post-template-default,single,single-post,postid-19099,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

SANT JORDI A L’SMARTCENTRE

SANT JORDI A L’SMARTCENTRE

El dia 23 d’abril és la Diada de Sant Jordi, una data molt important per als llibres i les biblioteques i com ve essent habitual, pels voltants d’aquest dia, a l’Smartcentre es van realitzar un seguit d’activitats variades i diverses per a tot tipus de gustos i edats.

Les activitats començaven el dilluns 16 d’abril amb la programació de les visites dirigides a diferents grups per conèixer les instal·lacions i el seu funcionament de l’Smartcentre amb la finalitat d’aconseguir un millor aprofitament dels seus recursos. Durant tota la setmana, alumnes de l’Escola Jaume Balmes van realitzat aquesta visita que va consistir, primerament, en la visualització del conte “La bibliotecària i la rabosa”, un conte on endinsa als assistents per les diferents aules de l’Smartcentre i els descobreix el seu funcionament a través d’una història explicada per una bibliotecària a la qual se li va aparèixer una rabosa per ajudar-la. A continuació, la visita es va centrar en el grup d’edat dels visitants, realitzant explicacions i activitats adequades a cada grup i amb personatges diferents.

Els primers en venir van ser els alumnes de P4, els va rebre la princesa Blanca i amb l’ajuda d’una maleta els va explicar quins llibres són els més adients per llegir a la seva edat i on estan ubicats. A més a més, també els va explicar tots els tipus de documents que poden trobar a l’Smartcentre i endur-se a casa. Per acabar van poder gaudir de l’explicació d’un conte per part de la princesa Blanca. Finalment, se’ls va obsequiar amb un conte perquè comencin ja de ben petits a tenir l’hàbit de la lectura i venir a utilitzar el servei de préstec de documents de l’Smartcentre.

Després van venir els alumnes de 1r, a ells els va rebre el monstre de colors, així vàrem donar més importància a les emocions, a part de conèixer l’Smartcentre i gaudir de l’explicació del conte que va explicar el monstre.

També van venir els alumnes de 3r, a ells els va rebre la jubilada bibliotecària la iaia Carmeta, que a més de fer-los descobrir els diferents tipus de documents i recursos que hi ha  a l’Smartcentre, van realitzar un petit joc de mims.

I, per últim, els alumnes de 5è, els quals van tenir la sorpresa de la visita de la caputxeta vermella, una caputxeta no molt conforme en qui era i que els va fer canviar el final del conte.

A part d’aquestes visites programades, també els alumnes de P3, i P5 van visitar l’Smartcentre on a més de venir a buscar informació i contes per als seus projectes, la iaia Carmeta els va explicar alguns contes.

Un cop enfilades les visites, el divendres 20 d’abril es va celebrar la revetlla de Sant Jordi amb un contacontes i la sorpresa de què a tots els assistents se’ls va obsequiar amb un llibre. A continuació es va fer l’exposició de dibuixos i la foto de participants a l’activitat “Escut de Sant Jordi”, una activitat que es va realitzar des de principi del mes d’abril i que va aconseguir 101 participants; tots ells també van endur-se un obsequi, en aquest cas, més dolç.

El dilluns 23 d’abril, es van realitzar dos activitats més, una al matí, consistent en les lectures en veu alta, a càrrec d’alumnes de 1r d’ESO de l’Institut les Planes i alumnes de 6è de Primària de l’Escola Jaume Balmes que van tenir lloc a la plaça Cid i Cid i on per finalitzar l’acte va haver l’actuació de la coral de l’escola i de l’institut i, a la tarda, la revetlla d’històries, un recital de poemes, lectures de textos, activitats de memòria i de francès amb imatges temàtiques i música d’acompanyament, a càrrec dels membres del club de lectura, llegim i parlem, dels alumnes dels cursos de català per a adults, de les classes de francès, del taller de memòria i dels cursos d’informàtica.

Les activitats al voltant de Sant Jordi acabaran, a l’Smartcentre, aquesta setmana amb les visites dels alumnes del Centre Ocupacional APASA a Santa Bàrbara, dels alumnes de P2 de la Llar d’infants les Beceroles i de l’activitat “Busquem el llibre” per a participants de 7 a 12 anys, on també els assistents rebran l’obsequi d’un llibre.

 Santa Bàrbara, 24 d’abril de 2018

Cultura