FINALITZEN LES XXVII JORNADES CULTURALS
21413
post-template-default,single,single-post,postid-21413,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

FINALITZEN LES XXVII JORNADES CULTURALS

FINALITZEN LES XXVII JORNADES CULTURALS

Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, tots els anys, entre els mesos d’abril i maig s’organitzen les Jornades Culturals. Normalment, aquestes comencen el cap de setmana anterior a Sant Jordi i acaben amb la festivitat de Sant Gregori, però aquest any van començar la setmana anterior amb la setmana d’audicions i concerts de l’Escola Municipal de Música Germans Arasa “Los Flarets” i es van allargar fins al cap de setmana del 19 i 20 de maig amb la celebració del dia internacional dels museus i la trobada de gegants i capgrossos el dissabte 19 de maig.

 La inauguració de les XXVII Jornades Culturals va tenir lloc el divendres 20 d’abril i també es va inaugurar l’exposició “Aquelles tardes… 120 anys de cine a les Terres de l’Ebre” que es va poder visitar durant els dies que van durar les jornades. Com a cloenda de l’acte, es va poder gaudir de l’audició de clarinet, oboè i guitarra a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música Germans Arasa “Los Flarets”.

Des del 16 d’abril i fins al 20 de maig es van anar seguint tot un ampli ventall d’activitats com xerrades, presentacions de llibres, exposicions, sortides, teatre, tallers, audicions, trobades, etc.

També hi van haver actes rellevants com l’entrega de premis del XXVII Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara que va comptar amb un recital per la llibertat i la pau, amb la participació de diverses veus poètiques i musicals de les Terres de l’Ebre; l’entrega del XXVII Premi Literari Rogelio Farnós a l’Escola Jaume Balmes; i la festivitat de Sant Gregori, el dia 9 de maig amb els actes més institucionals i els dies 11, 12 i 13 de maig amb els actes de caire més tradicional als quals ja ens té acostumat el nostre patró.

En definitiva, uns mesos d’intensa activitat cultural que, com molt bé comentava l’alcalde i regidor de Cultura, Alfred Blanch, l’èxit que cada any tenen les Jornades Culturals i la participació de les entitats municipals i de la gent en general, encoratgen a seguir treballant per la cultura i la identitat planera.

Tot i així, tal i com també comentava l’alcalde, l’activitat cultural no s’ha acabat del tot, ja que aquest any també s’han organitzat les segones Jornades Culturals Infantils que tindran el seu primer acte el proper divendres 25 de maig amb l’obra de teatre dels alumnes de l’institut i seguiran les activitats del 4 al 8 de juny amb tallers variats i diferents per a cada una de les tardes d’aquesta primera setmana de juny.

Santa Bàrbara, 21 de maig de 2018

Regidoria de Cultura