CLOENDA DEL PRIMER ANY DE LECXIT
22475
post-template-default,single,single-post,postid-22475,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

CLOENDA DEL PRIMER ANY DE LECXIT

CLOENDA DEL PRIMER ANY DE LECXIT

El dijous 31 de maig es va fer la cloenda d’aquest primer any que l’Smartcentre de Santa Bàrbara participava en el programa LECXIT,un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora involucrant escoles, famílies i voluntariat, i que l’Ajuntament de Santa Bàrbara conjuntament amb l’Escola Jaume Balmes i l’equip de Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social del Departament d’Ensenyament, posava en funcionament al setembre de 2017.

En aquest acte, es va fer entrega de diplomes, tant als alumnes participants com a les voluntàries que durant aquest any, de forma lúdica i amena, han acompanyat els infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana, i també es va fer entrega d’uns obsequis en agraïment a la tasca realitzada tant pels alumnes com per les voluntàries.

Posteriorment, es va fer una avaluació del funcionament del programa durant aquest primer any on, primerament, es va ressaltar la bona tasca feta per part de les voluntàries, posant èmfasi a les diferents tècniques i recursos que havien utilitzat; la participació de l’escola i la biblioteca amb les quals es creen ponts pedagògics, i de les famílies, que van donar el suport per incentivar la lectura a casa. Totes les parts van estar d’acord que havia estat un èxit, ja que els alumnes no solament havien avançat en la lectura sinó també en altres aspectes com la socialització, el tracte i la manera de relacionar-se. També van estar d’acord en què era una llàstima que no hi haguessin més voluntaris per poder donar cabuda a més alumnes, per això, des del mateix moment de la cloenda d’aquest primer any ja es comença a difondre aquest programa per aconseguir més voluntaris de cara al setembre.

L’alcalde de Santa Bàrbara i regidor de Cultura, Alfred Blanch valorava positivament l’èxit del programa i donava el seu suport perquè es continués realitzant el proper any.

Les persones voluntàries que vulguin col·laborar a millorar la comprensió lectora dels infants, a través de la participació en sessions de lectura, d’una hora per setmana, amb un nen o nena poden passar a informar-se per l’Smartcentre. No s’ensenyar a llegir, sinó que es practica la lectura per plaer; per tant no cal cap formació específica, només ganes de col·laborar amb els infants.

Santa Bàrbara, 1 de juny de 2018

Regidoria de Cultura