NOVA ROTONDA D’ENTRADA A SANTA BÀRBARA PEL SUD-OEST
23085
post-template-default,single,single-post,postid-23085,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

NOVA ROTONDA D’ENTRADA A SANTA BÀRBARA PEL SUD-OEST

NOVA ROTONDA D’ENTRADA A SANTA BÀRBARA PEL SUD-OEST

Després d’haver rebut tots els permisos i autoritzacions pertinents per part de la CUTE (Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre), l’elaboració del projecte i haver arribat a diferents acords amb els veïns afectats, els darrers dies del mes de maig es va donar el tret de sortida a les obres de construcció d’una nova rotonda a l’entrada a Santa Bàrbara des de la Galera, a la cruïlla entre la carretera de la Galera, el passeig de la Generalitat, l’avinguda d’Europa i el carrer Gepseria.

Aquesta nova construcció també respon a la voluntat de l’actual equip de govern de millorar la xarxa viària del nostre poble, ordenant clarament la circulació en aquella zona, on actualment hi havia una sèrie de maniobres que resultaven complicades i perilloses. Amb això s’elimina el problema d’aquestes maniobres, a més de reduir substancialment la velocitat dels vehicles que per aquella zona transiten a velocitats inadequades, generant un perill per al veïnat més proper.

L’execució de l’obra correspon a l’empresa ebrenca Regimovi, en una primera fase, amb un import aproximat de 48.000 € i un període d’execució de 2 mesos. La segona fase, que inclou el nou enquitranat i la senyalització horitzontal i vertical de la zona, va amb execució directa per part de l’Ajuntament, per tal de rebaixar el cost total de l’obra i amb un import aproximat de 44.000 €.

Consta d’una circumferència central amb 22 metres de diàmetre, amb 2 metres de ressalt perimetral, dos illetes complementàries, i amb amplada de calçada rodada suficient per maniobrar sense dificultat, qualsevol vehicle. En la mateixa execució, també es modifiquen les voreres perimetrals amb diferents amplades segons l’espai disponible, es renova la instal·lació antiga d’aigua potable i s’amplia la il·luminació de la zona.

Un cop acabada l’obra, sobre el mes de juliol, es convocarà un “concurs d’idees” per tal de decorar-urbanitzar l’interior de la mateixa rotonda, amb unes bases marcades per l’Ajuntament i on es tindran en compte diferents aspectes, tant estètics, com funcionals.

L’alcalde, responsable de l’àrea d’Urbanisme, se sent satisfet de poder tirar endavant aquest projecte, que tant ha costat desencallar a nivell burocràtic. També confia en la previsió feta pels tècnics, que pugui estar acabada per a les Festes Majors, ja que és una zona molt transitada en aquella setmana. A més, està segur que es guanyarà en qualitat de vida, dignificant i regulant una de les entrades importants a la població.

Santa Bàrbara, 4 de juny de 2018

Regidoria d’Urbanisme