SALA MULTISENSORIAL AL CENTRE OBERT
24303
post-template-default,single,single-post,postid-24303,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

SALA MULTISENSORIAL AL CENTRE OBERT

SALA MULTISENSORIAL AL CENTRE OBERT

Coincidint amb la nova programació del centre obert per a aquest mes de juny, s’ha disposat d’una sala multisensorial durant dues sessions de dues hores cadascuna. Els nens i nenes han pogut experimentar els efectes que produeixen aquestes sales.

Aquesta sala ha estat creada per un grup d’alumnes del municipi que es troben cursant Educació Primària a la URV de Tortosa. Elles ja havien posat en marxa la sala en un altre espai de la universitat que tan bona acollida va tenir per part dels companys/es i del professorat. Per això mateix, i coincidint que una de les noies està d’educadora al centre obert, es va proposar de fer-ho per als xiquets/es del centre.

Una sala multisensorial és una eina destinada a persones amb diversitat funcional o bé, amb algun trastorn cognitiu. Produeix una estimulació sensorial a través de diferents elements visuals, auditius, tàctils, olfactius i gustatius.

S’ha cregut convenient realitzar-ne una, ja que també potencia el desenvolupament integral dels infants, des de l’àmbit cognitiu i motor fins als aspectes més afectius. Ajuda a establir vincles entre les persones i, a més, contribueix a eliminar l’estrès que pot ocasionar el dia a dia.

La sala estava dividida en diversos espais per treballar les diferents àrees sensorials. A l’àrea visual hi havia projeccions de mandales a la paret, llums de colors per tota la sala, làmpades de lava caseres i una caixa de llum amb diferents materials a sobre per poder dibuixar. Música relaxant de fons per estimular l’àrea auditiva i, per a l’olfactiva, encens i veles aromàtiques. A l’àrea gustativa, llaminadures i xocolata. I, finalment, a l’àrea tàctil, un llibre sensorial, boles orbis i una caixa misteriosa amb diferents textures a dintre. També catifes i objectes per fer massatges i treballar amb les tres àrees perceptives del cos: àrea somàtica, diferents sensacions a la pell; àrea vibratòria, parlant amb un to de veu suau (baby-talk) per establir una connexió positiva entre el qui feia el massatge i qui el rebia, i l’àrea vestibular, regulant la postura del cos.

Montse Rodríguez, regidoria de Serveis Socials, aposta per la creativitat i innovació educativa i que a través d’aquesta sala multisensorial s’han ensenyat diferents tècniques que estan emergent als diferents centres educatius del territori, i on els usuaris del centre obert ho han pogut experimentar de primera mà.

Santa Bàrbara, 14 de juny de 2018

Regidoria de Serveis Socials