PROJECTE DE CUSTÒDIA PER AL DESENVOLUPAMENT
26265
post-template-default,single,single-post,postid-26265,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

PROJECTE DE CUSTÒDIA PER AL DESENVOLUPAMENT

PROJECTE DE CUSTÒDIA PER AL DESENVOLUPAMENT

El projecte de custòdia per al desenvolupament, impulsat des del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i inclòs dins del programa LEADER, és un conjunt d’estratègies i instruments que pretenen implicar els propietaris i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors i els recursos naturals, culturals i paisatgístics, a partir d’uns acords i mecanismes de col·laboració contínua entre propietaris, entitats de custòdia i altres agents públics i privats.

Aquest projecte permet, entre altres, disposar d’eines innovadores per conservar els valors del territori, desenvolupar el potencial del paisatge, la natura i la cultura locals (ecoturisme), generar ocupació, donar suport a propietaris privats i fomentar la col·laboració amb el sector públic, obtenir suport exterior (tècnic, material i humà) i captar ingressos suplementaris per a la conservació del territori.

Aquestes actuacions es desenvoluparan principalment en finques o espais que tinguin un interès especial per: fauna, flora, patrimoni cultural i paisatges, siguin forestals, agrícoles, fluvials, marins o fins i tot urbans. Sobretot per a finques de propietat privada i finques de propietat municipal (que pertanyen al patrimoni d’ajuntaments i altres ens locals) i especialment útil per al manteniment d’unes pràctiques compatibles amb la conservació paisatgística.

El passat divendres, tècnics del Consorci de Desenvolupament Baix Ebre-Montsià van fer una visita al nostre poble i van prendre nota dels diferents espais que poden ser susceptibles d’entrar en aquest projecte. Van destacar les grans possibilitats que presenta el municipi i el seu entorn, un fet que d’altra banda també va destacar amb el fet que l’Ajuntament de Santa Bàrbara té una forta voluntat de col·laborar-hi, ja que, en breu, signarà amb el GAL Baix Ebre-Montsià un acord d’adhesió.

Santa Bàrbara, 6 de juliol de 2018

Regidoria de Promoció Econòmica