CICATRIUS D’INTERÍ, DE PEP CARCELLÉ
28013
post-template-default,single,single-post,postid-28013,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

CICATRIUS D’INTERÍ, DE PEP CARCELLÉ

CICATRIUS D’INTERÍ, DE PEP CARCELLÉ

El 27 d’abril, es feia l’entrega dels premis del XXVII Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara i el premi de narrativa es concedia a l’obra Cicatrius d’interí, de Pep Carcellé Freixas. Ara, després d’uns mesos, un grup d’amics de l’autor “Som9” ha editat un llibre i ha obsequiat a l’Ajuntament de Santa Bàrbara amb 10 exemplars.

Pep Carcellé Freixas és llicenciat en filologia catalana a la Universitat de Barcelona, professor de Secundària i de persones adultes, associat al Centre Català del PEN i autor de llibres de llengua com Descripció del parlar de Sant Carles de la Ràpita (1993), El parlar de la Ràpita. Llengua i país (1999), El parlar de la Ràpita. Llengua i país II (2009), crònica d’un descens (2010), Dos de llibre (2012), etc.

Cicatrius d’interí, va captivar al jurat del XXVII Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara, ja que segons el mateix jurat el títol de l’obra ja dona indicis del contingut d’aquesta narració: un professor interí ens explica vivències que l’han marcat.

El jurat també comentava que hi ha un paral·lelisme entre la seva vida personal, separat amb dues filles, casat amb la Mina, que també té un fill, la qual és el puntal imprescindible en la vida del Ricard; i la seva vida professional, la que ell ha triat perquè considera que anar d’un centre a un altre enriqueix el seu coneixement de la professió i li permet aprendre el bo que té cada institut.

En tot aquest periple en viurà de tots colors amb alumnes, professors, equips directius, amb l’administració… tots deixaran petjada al seu món.

L’obra es situa a la Badia dels Alfacs, a Sant Carles de la Ràpita i ens descriu fidelment, de manera minuciosa i magistral, alguns espais aprofitant el recorregut que feia amb les dues filles quan encara eren menudes, a l’estil d’Arbó a qui encabeix a l’obra; no només a ell, hi fa sortir també la seva filla, la Maite i, el personatge extret de La masia, el Guatxes.

L’obra té una evolutiva temporal molt ben aconseguida i el text és una barreja de realitat i ficció molt ben aconseguida, pròpia d’una persona que coneix la llengua, que ha llegit molt i sap donar-li el toc poètic al relat.

L’alcalde de Santa Bàrbara agraïa a l’autor l’entrega dels exemplars i els traslladava a la  biblioteca de Santa Bàrbara perquè els seus usuaris puguin llegir aquesta obra.

 Santa Bàrbara, 1 d’agost de 2018

Regidoria de Cultura