NOU CURS DE CONEIXEMENT DE LA SOCIETAT CATALANA I EL SEU MARC JURÍDIC A SANTA BÀRBARA
32979
post-template-default,single,single-post,postid-32979,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

NOU CURS DE CONEIXEMENT DE LA SOCIETAT CATALANA I EL SEU MARC JURÍDIC A SANTA BÀRBARA

NOU CURS DE CONEIXEMENT DE LA SOCIETAT CATALANA I EL SEU MARC JURÍDIC A SANTA BÀRBARA

El dilluns 17 de setembre es va iniciar la primera sessió del curs de coneixement de la societat catalana, que finalitzarà el 18 d’octubre de 2018. La formació va dirigida a les persones recentment arribades a la localitat i es realitza a l’Edifici Municipal de Serveis Socials.

Aquesta formació s’emmarca en les actuacions del servei de primera acollida organitzat pel Consell Comarcal del Montsià. Es tracta d’un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes. I també inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

Les actuacions d’acollida donen a les persones que ho necessiten una primera oportunitat per a adquirir unes habilitats bàsiques per a poder ser més autònomes. El benefici per a la ciutat és el fet que les persones nouvingudes esdevenen més preparades i més lliures. Més capaces, per tant, de participar i contribuir a la millora de la societat que les acull. Els objectius concrets són promoure l’autonomia i la igualtat d’oportunitats de les persones immigrades i que adquireixin un coneixement general de la societat catalana.

La regidora de Serveis Socials, Montse Rodríguez, encoratja a les persones nouvingudes que facin ús del Servei de Primera Acollida, per tal de rebre informació i assessorament amb temes d’estrangeria, al mateix temps que els ajuda a aconseguir una major autoestima personal, en igualtat d’oportunitats. També recorda que la responsable del servei d’Acollida del Consell Comarcal del Montsià està a les oficines de l’Ajuntament de Santa Bàrbara els dilluns, dimarts i dimecres de 9 a 13 h per tal d’informar i assessorar a les persones que ho necessitin.

Santa Bàrbara, 24 de setembre de 2018

Regidoria de Serveis Socials