L’AJUNTAMENT DE SANTA BÀRBARA ACONSEGUEIX ARRIBAR AL 0 % DE DEUTE
33347
post-template-default,single,single-post,postid-33347,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

L’AJUNTAMENT DE SANTA BÀRBARA ACONSEGUEIX ARRIBAR AL 0 % DE DEUTE

L’AJUNTAMENT DE SANTA BÀRBARA ACONSEGUEIX ARRIBAR AL 0 % DE DEUTE

L’Ajuntament  de Santa Bàrbara ha pogut eixugar el seu deute, que era del 6,43%, amb una amortització extraordinària de 308.334’33 €.

Aquesta quantitat surt del superàvit obtingut en l’exercici de l’any 2017, tancant l’any amb un deute viu de 205.688’73 €, que corresponia a un 6’43 % respecte als ingressos liquidats.

L’ajuntament de Santa Bàrbara mai ha suportat un gran nivell d’endeutament, però, tot i això, es marcà com a objectiu, en aquesta legislatura, rebaixar fins a 0 aquestes xifres. Ara, un cop l’objectiu aconseguit, es tracta d’acabar aquesta legislatura, de la qual queden 8 mesos, sense deute pendent. D’aquesta manera, es començarà la legislatura següent (2019-2023) amb unes xifres immillorables, i que faran que el tema econòmic no sigui cap inconvenient per al nou equip de govern que en surti de les noves eleccions.

El regidor responsable de la hisenda local, Joan Abella, mostra la seva satisfacció i diu que “Aquesta amortització extraordinària suposa un alleugeriment financer pel que suposa sempre tenir deute pendent. Ara aquests diners que es pagaven en amortitzacions mensuals podran destinar-se a altres projectes.”

També l’alcalde mostrava el seu benestar per la situació, donant les gràcies a totes les persones que intervenen en la gestió econòmica de l’ajuntament, per tal de fer-ho possible. “Acabar la legislatura lliure de deute és una gran satisfacció, tenint en compte que tampoc s’ha baixat el nivell d’inversió local. Això és el reconeixement a una tasca seriosa i responsable”, deia Blanch.

Santa Bàrbara, 30 de setembre de 2018