SEGUEIX EL RITME DE RENOVACIÓ DE CARRERS: UNS S’ACABEN I ELS ALTRES COMENCEN
33729
post-template-default,single,single-post,postid-33729,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

SEGUEIX EL RITME DE RENOVACIÓ DE CARRERS: UNS S’ACABEN I ELS ALTRES COMENCEN

SEGUEIX EL RITME DE RENOVACIÓ DE CARRERS: UNS S’ACABEN I ELS ALTRES COMENCEN

Els primers dies del mes d’octubre ja es donen per finalitzades les obres de reforma del carrer Hostal dels Frares, donant continuïtat al carrer Aragó, per poder així travessar el poble de nord a sud. Aquest carrer ha estat executat amb les mateixes condicions que tots els anteriors: canonades de recollida d’aigües pluvials, renovació total de la xarxa d’aigua potable, el clavegueram i  l’enllumenat, a més d’un acabat modern i actual, sense barreres arquitectòniques, i donant preferència al pas de vianants per les voreres.

L’obra executada per l’empresa rapitenca, Vives Anguera, ha estat executada en un termini aproximat de 5 mesos i un import aproximat de 250.000 €, aportat amb fons propis municipals.

Paral·lelament, també s’ha implementat el Pla de Mobilitat Local al carrer de l’obra i el seu paral·lel, el Freginals, quedant un en cada sentit, millorant la seguretat i eficàcia, tant per a vianants com per a conductors.

També durant el mes d’agost van començar les obres de la Fase I del carrer Aire (barranquet), que va des de la cruïlla del carrer Aragó fins a la del carrer Príncep.

Aquesta obra, adjudicada a l’empresa deltebrenca Regimovi, segueix amb la canalització del Barranc del Pelós que creua longitudinalment el nostre poble. Té una durada màxima de 4 mesos i un pressupost també aproximat de 300.000 €.

En aquest cas, a més de dotar de tots els serveis al carrer i xarxa d’aigua pluvial, també es farà un accés més “suau” al carrer Major pel carrer Príncep.

Gairebé al mateix temps que acabava l’Hostal dels Frares, comença el carrer Sant Rafael, carrer molt transitat i amb una fisonomia pròpia que fa que la seva execució sigui una mica diferent dels altres carrers, dividint l’obra en 3 parts destacades: carrer Major fins a plaça de la Rúbia, plaça de la Rúbia i plaça de la Rúbia fins al passeig de les Escoles, també donant un acabat diferent en cadascun dels tres trams clarament diferenciats.

Aquesta té una durada aproximada de 5 mesos i s’executarà, com ja s’ha comentat anteriorment per fases, per reduir les molèsties al veïnat i la zona comercial del carrer. Serà executada per l’empresa Vives Anguera, amb un import aproximat de 270.000 €.

El que es pretén en tota aquesta renovació de la xarxa vial del poble és millorar la funcionalitat dels carrers per a vianants i conductors, especialment els dies de pluja, a més d’eliminar barreres arquitectòniques i donar un aspecte nou i modern de l’espai intervingut.

L’alcalde, responsable de l’àrea d’Urbanisme, vol expressar el seu agraïment a tot el veïnat en general, per la seva comprensió i demana paciència i seny per tal de dur a terme les obres programades. Així com també, fa una nova crida al civisme per part de conductors per respectar l’aplicació de les noves normes de senyalització, recordant que aquestes estan posades per a tots els vehicles, els de motor i els sense motor.

Santa Bàrbara, 30 de setembre de 2018

REGIDORIA D’URBANISME