JORNADA DE LA INTERNET SOCIAL 2018
33956
post-template-default,single,single-post,postid-33956,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

JORNADA DE LA INTERNET SOCIAL 2018

JORNADA DE LA INTERNET SOCIAL 2018

Un any més l’Smartcentre, i aquest any juntament amb el Servei de Teràpia Ocupacional (STO) de Santa Bàrbara, participa activament en la Jornada de la Internet Social

organitzada pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya. La Jornada de la Internet Social és un espai de trobada, d’aprenentatge, de compartir experiències i de conèixer projectes i iniciatives innovadores que tenen lloc al territori, dins i fora de la Xarxa Punt TIC. Un total de 130 persones es van donar cita el 27 de setembre, tot estrenant nova ubicació: l’espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat.

L’Smartcentre i el STO de Santa Bàrbara van ser els encarregats de realitzar un dels tallers de la jornada amb el títol: Diversitat funcional i TIC. En aquest espai van explicar el funcionament de l’Smartcentre i del STO de Santa Bàrbara, així com la sinèrgia de col·laboració establerta d’ambdós serveis i la importància i el paper de les TIC en el procés d’inclusió dels usuaris del STO. A la jornada van assistir dos usuaris del STO de Santa Bàrbara, una monitora del STO i la Dinamitzadora del Punt TIC Santa Bàrbara.

L’any 2014 un dels espais de l’Smartcentre va passar a estar compartit amb el STO de Santa Bàrbara, una escola taller per a persones amb diversitat funcional. Des del minut zero, la complicitat i la implicació per ambdues bandes va generar una sinèrgia de col·laboració i treball conjunt per facilitar la inclusió digital i social dels usuaris amb diversitat funcional i per conscienciar la resta d’usuaris de la realitat i el dia a dia d’aquest col·lectiu. Al llarg d’aquests anys hem dut a terme activitats i col·laboracions amb les quals hem aconseguit la normalització de la convivència per part de tots els usuaris de l’Smartcentre.

La jornada va estar plena de conferències a càrrec de figures destacades dins el món de les TIC, tallers i activitats envers les noves tecnologies, projectes innovadors i formació especialitzada per a tots els assistents per poder fer arribar arreu del territori coneixement i projectes de futur.

Adrián Batiste, regidor de Noves Tecnologies destaca la importància de la participació en aquesta jornada i molt especialment la d’aquest any per la col·laboració amb el STO de Santa Bàrbara que està realitzant una tasca tan important i imprescindible dins la nostra societat.

Santa Bàrbara, 4 d’octubre de 2018