POSADA EN FUNCIONAMENT DEL PARC CANÍ LES OLIVERES
38471
post-template-default,single,single-post,postid-38471,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

POSADA EN FUNCIONAMENT DEL PARC CANÍ LES OLIVERES

POSADA EN FUNCIONAMENT DEL PARC CANÍ LES OLIVERES

Ja està en funcionament el parc caní Les Oliveres, situat a la zona verda del parc de les oliveres, just al davant del Museu de la Vida a la Plana. Un parc caní és un espai tancat destinat per a l’esbarjo dels gossos i perquè puguin fer les seves necessitats fisiològiques. La normativa d’ús d’aquest espai s’ha regulat a través de la modificació de l’ordenança de civisme i convivència ciutadana, en els articles 65 i 66. L’equipament està compost per una tanca perimetral, dos portes d’entrada i sortida, dos panells informatius que informen de la normativa d’ús, una paperera amb dispensador de bosses, un banc i dos jocs “d’agility”. L’objectiu d’aquest parc és que la gent de la zona disposi d’un espai de joc per portar els seus gossos, i que aquests puguin passejar lliurement dintre del recinte, sense cap perill. Des de la Regidoria de Medi Ambient es demana un ús responsable de les instal·lacions. El regidor Joan Abella Calduch recorda que els parcs canins són d’ús exclusiu per a gossos i que en cada estada al parc, els propietaris dels gossos estan obligats a recollir les dejeccions, les quals s’han de dipositar a la paperera del recinte o al contenidor marró de resta.

Amb l’obertura d’aquest equipament, l’Ajuntament de Santa Bàrbara pretén reduir la brutícia per dejeccions de gossos que hi ha per la via pública del municipi i guanyar en qualitat de vida per als veïns i també per a les seves mascotes.

Properament, es construirà un nou parc amb les mateixes característiques, a la zona de la Raval dels Sabres. Si s’observa un bon ús de les instal·lacions, per al 2019, es crearà una xarxa de parcs canins repartits per tot el municipi i una ruta saludable canina amb diferents jocs “d’agility”.

Santa Bàrbara, 23 de novembre de 2018

Regidoria de Medi Ambient